Ποια τα αποτελέσματα της σύσκεψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Τριφυλία;

Ποια τα αποτελέσματα της σύσκεψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Τριφυλία;

Στις 12 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη αρμόδιων φορέων στην Κυπαρισσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωναιού, ειδικά στον πολυπληθή χώρο των εργατών γης της περιοχής.

Έλαβαν μέρος: ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Λαμπρόπουλος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας κ. Διαμαντόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Βλάχος, ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Κρυοβρυσανάκης, η διευθύντρια Διεύθυνσης Υγείας ΠΕ Μεσσηνίας κα Σπέντζουρα, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλος, η διευθύντρια ΚΥ Φιλιατρών κα Αγγελοπούλου και ο διευθυντής ΚΥ Καλαμάτας κ. Κατσαφάδος.

Με δεδομένη την εμφάνιση κρουσμάτων σε εργάτες γης, αποφασίστηκε:

α) Η διενέργεια πολλών test ανίχνευσης του κορωνοϊού (μοριακά και rapid test), τα οποία θα υλοποιηθούν: 1) από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, 2) από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και 3) από τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Καλαμάτας. Τα test θα προέρχονται από τον ΕΟΔΥ, από προμήθειες της Περιφέρειας και από test που θα προμηθευτεί ο Δήμος Τριφυλίας.

β) H εξεύρεση κατάλληλου χώρου, στον οποίο θα απομονώνονται τα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού με σκοπό την αποτροπή της διασποράς του.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και οι ανησυχίες των δημοτών μεγάλες και δικαιολογημένες, μπορεί να ενημερώσει υπεύθυνα κάποιος τους δημότες της Τριφυλίας για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη σύσκεψη μέχρι σήμερα, από το Δήμο, την Περιφέρεια, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ;

Γιατί, από όσο γνωρίζουμε, μόνο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας κινήθηκε και πραγματοποίησε test σε ένα σπίτι στα Φιλιατρά.

Με δημόσιες παρεμβάσεις μας έχουμε προτείνει να αναλάβει δράσεις ο Δήμος για τους καταυλισμούς των Ρομά, για την προστασία των ευπαθών ομάδων του Δήμου, για τον υγειονομικό έλεγχο και προστασία των εργατών γης. Έχουμε, επίσης, προτείνει τη μίσθωση κατάλληλου χώρου (ξενοδοχειακής μονάδας, όπως γίνεται σε όλη τη χώρα) για την απομόνωση τυχόν κρουσμάτων.

Η Δημοτική Αρχή, αν και έχει μερίδιο ευθύνης για τη δημόσια υγεία και έχει λάβει σχετικές χρηματοδοτήσεις, δεν ακούει και αδυνατεί να συζητήσει σοβαρά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αδυνατεί να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης του Δήμου για την προστασία των εργατών γης και της τοπικής μας κοινωνίας από πιθανά κρούσματα.

Είναι καιρός, επιτέλους, να λάβει τέλος η απραξία.

Οι δημότες απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ας αντιγράψουν, έστω και τώρα, το Δήμο Μεσσήνης, που σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, αλλά και μόνος του, πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους σε αιρετούς, προσωπικό, εργάτες γης, νοσηλευτικό προσωπικό, Αστυνομία, εμπεδώνοντας αίσθημα ασφάλειας και θωρακίζοντας, στο μέτρο του δυνατού, την τοπική του κοινωνία.

Του Δημήτρη Α. Δριμή

Επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”