Αντίποινα της ΔΕΥΑΤ στον Αετό!

Αντίποινα της ΔΕΥΑΤ στον Αετό!

Σε κοινόχρηστο χώρο, δίπλα στο Κεφαλάρι, ο Σύλλογος Αετοβουναίων και η Κοινότητα Αετού έφτιαξαν δύο πέτρινες βρύσες με καντάλους και πόσιμο νερό το 1995. Το 2005 ο ίδιος σύλλογος, με τη συνδρομή του Δήμου Αετού, προσέθεσε ένα σιντριβάνι/καταρράκτη δίπλα στις βρύσες.

Οι πέτρινες βρύσες, το σιντριβάνι/καταρράκτης και το Κεφαλάρι, το κίτρινο χρώμα του σπάρτου, τα πλατάνια και το εξοχικό κέντρο (έργο του συλλόγου που δίνει έσοδα στο Δήμο), η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η παιδική χαρά και το Μνημείο για το Ολοκαύτωμα του Αετού από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, λειτουργούν ενιαία. Αφηγούνται την ιστορία του χωριού, δροσίζουν και ξεκουράζουν, χαρίζουν εικόνες και μνήμες, μαγεύουν μικρούς και μεγάλους, επισκέπτες και ντόπιους.

Η ΔΕΥΑΤ και ο Δήμος, δυστυχώς, διοικούνται από ανεπαρκείς και μικρόψυχους ανθρώπους.

Αφού άφησαν τον Αετό χωρίς νερό, αφού συκοφάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Μπακούρος τους κατοίκους πως χρωστάνε νερό και γι’ αυτό δήθεν έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ, προχώρησαν σε αντίποινα σε βάρος του χωριού, «διότι δε συνεμμορφώθην» και διαμαρτυρήθηκε.

Κόψανε τα λάστιχα, που τροφοδοτούσαν με νερό τους καντάλους και το σιντριβάνι/καταρράκτη. Αφαίρεσαν τους επιμέρους διακόπτες. Έκλεισαν το γενικό διακόπτη παροχής νερού και έφυγαν. Οι πέτρινες βρύσες δεν έχουν πια νερό και το σιντριβάνι/καταρράκτης δε λειτουργεί.

Κατέστρεψαν και αφαίρεσαν περιουσία που δεν τους ανήκει.

Διέπραξαν ύβρη απέναντι στην ιστορία και την αισθητική του χώρου και των ανθρώπων.

Συμπεριφέρθηκαν ως δύναμη κατοχής.

Να υποθέσουμε, άραγε, πως η ίδια τύχη περιμένει και τα υπόλοιπα σιντριβάνια του Δήμου;

Τους καλούμε να πράξουν το αυτονόητο.

Να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη και να αποκαταστήσουν άμεσα τις βλάβες που έκαναν.

Υ.Γ. Το χωριό του Αετού έχει σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, δίκτυο αποχέτευσης και δεξαμενή συγκέντρωσης λυμάτων από την περίοδο του Δήμου Αετού. Ούτε ένα μέτρο δικτύων δεν έχει προσθέσει η ΔΕΥΑΤ. Οι Αετοβουναίοι δε χρωστάνε. Η ΔΕΥΑΤ τους χρωστάει. Έχει καταργήσει κάθε ανταποδοτικότητα και, τόσο στην ύδρευση όσο και στην αποχέτευση, τους έχει επιβάλει κεφαλικό φόρο. Για την οικονομική συμπεριφορά της ΔΕΥΑΤ προσεχώς.

Εικόνες πριν τα αντίποινα

Εικόνες με΄τα τα αντίποινα

Του Δημήτρη Α. Δριμή