Πλατεία Γαργαλιάνων: Ανακαλούν απόφαση διαγωνισμού και επανακαθορίζουν τους όρους

Πλατεία Γαργαλιάνων: Ανακαλούν απόφαση διαγωνισμού και επανακαθορίζουν τους όρους

Σε κωμικοτραγικό σίριαλ με… πολλά επεισόδια εξελίσσεται η προωθούμενη, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων, με το τελευταίο να «γυρίζεται» την προσεχή Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, στην Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας για «Ανάκληση της αριθ. 280/2022 αποφάσεως Οικονομικής Επιτροπής και επανακαθορισμός των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού “Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Γαργαλιάνων”».

Σημειώνεται πως η 280/2022 Α.Ο.Ε. ελήφθη, κατά πλειοψηφία και με αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, μόλις στις 4 Νοεμβρίου.

Στις 10 Νοεμβρίου ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», Δημήτρης Δριμής, γνωστοποίησε πως άσκησε Προσφυγή και Αίτηση Αναστολής Εκτέλεσης κατά της 280/2022 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 6Ρ6ΟΩΗΕ-ΗΑ2), ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τονίζοντας ότι «η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάσχει νομιμότητας». Προχθές, 16 Νοεμβρίου, εκδόθηκε και απεστάλη στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τους επικεφαλής παρατάξεων και στα ΜΜΕ πρόσκληση για την 48η τακτική συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, της Ο.Ε., στην οποία ως 4ο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η «Ανάκληση της αριθ. 280/2022 αποφάσεως Οικονομικής Επιτροπής και ο επανακαθορισμός των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού “Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Γαργαλιάνων”».

«Τραγικά ανίκανοι! Να παραιτηθούν!» είναι ο θεματικός τίτλος προχθεσινής δημόσιας παρέμβασης του Δημήτρη Δριμή ύστερα από την έκδοση της πρόσκλησης για συνεδρίαση της Ο.Ε. την Τρίτη τονίζοντας: «Όπως δημόσια γνωστοποίησα, αναγκάστηκα να ασκήσω Προσφυγή και Αίτηση Αναστολής Εκτέλεσης κατά της 280/2022 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στο θέμα “Καθορισμός εκ νέου των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο: Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων, ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Όπως δημόσια δήλωσα, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάσχει νομιμότητας και θα ακυρωθεί. Σήμερα (σ.σ. προχθές) η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζήτησε τις απόψεις του Δήμου Τριφυλίας (170244/16-11-22 έγγραφο) προκειμένου να εκδικάσει την Προσφυγή μου. Ύστερα από την προφανή εξέλιξη ο Δήμος Τριφυλίας αναγκάστηκε να ακυρώσει, για Τρίτη φορά, την απόφασή του και τον σε εξέλιξη διαγωνισμό.

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή εξέδωσε πρόσκληση για την Τρίτη 22-11-2022 με θέμα: “Ανάκληση της αριθ. 280/2022 αποφάσεως Οικονομικής Επιτροπής και επανακαθορισμός των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού: Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Γαργαλιάνων. Επικίνδυνοι και τραγικά ανίκανοι. Δε γνωρίζουν. Δεν ακούνε. Ευτελίζουν κάθε διαδικασία και θεσμό. Να παραιτηθούν τώρα!».