Δεκτές οι εξηγήσεις, προσωρινός ανάδοχος με 52,65% για το Open Mall Κυπαρισσίας

Δεκτές οι εξηγήσεις,  προσωρινός ανάδοχος με 52,65% για το Open Mall Κυπαρισσίας

Ο προτεινόμενος ως προσωρινός μειοδότης του έργου «Ανάπλαση Οδών και Πεζοδρομίων (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)» στην Κυπαρισσία οικονομικός φορέας «ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ» κατάφερε να εξηγήσει ικανοποιητικά τις τιμές που προτείνει στην οικονομική προσφορά του με έκπτωση 52,65% για τις εργασίες του έργου, σύμφωνα με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τριφυλίας.

Έτσι, κατόπιν σχετικού της εγγράφου, η Οικονομική Επιτροπή τον κήρυξε προσωρινό ανάδοχο με μέση έκπτωση 52,65%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης και τιμή προσφοράς 567.196,91 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). Σημειώνεται ότι με την υπ’ αριθμ. 62/2021 απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας προσκάλεσε τον προτεινόμενο ως προσωρινό μειοδότη, εταιρεία “ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ “, όπως υποβάλλει εξηγήσεις-πληροφορίες για τις τιμές που προτείνει στην οικονομική προσφορά του για τις εργασίες του ως άνω έργου.

Σε έγγραφο προς την Ο.Ε. που υπογράφεται από την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας Τριφυλίας τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι επειδή μετά τον έλεγχο των έγγραφων εξηγήσεων κ.τ.λ. «ο προσωρινός μειοδότης, η εταιρεία ” ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ”, κατάφερε να εξηγήσει ικανοποιητικά και με τρόπο που να πληρούνται οι απαιτήσεις της μελέτης, τη χαμηλή προσφορά που υπέβαλε, εισηγούμαστε να παραμείνει ως προσωρινός μειοδότης.

Η αναθέτουσα αρχή θα πρέπει να αποστείλει στον προσωρινό μειοδότη έγγραφη πρόσκληση με την οποία θα πρέπει εντός δέκα ημερών να καταθέσει τα δικαιολογητικά κατακύρωσης μέσω ΕΣΗΔΗΣ.

Διευκρινίζεται ότι η αρχική αποδοχή των υλικών στο στάδιο αυτό της διαδικασίας ανάθεσης σε καμία περίπτωση δε δεσμεύει την επίβλεψη του έργου, η οποία κατά την εκτέλεση έχει δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά, πιστοποιητικά, ελέγχους, δοκιμές, μετρήσεις και εγκρίσεις και δύναται να απορρίψει κάποιο (αρχικά αποδεκτό) υλικό, αν αυτό αποδειχθεί ότι δεν πληροί τις απαιτήσεις της μελέτης. Στην περίπτωση αυτή το κόστος αντικατάστασης των υλικών θα βαρύνει πλήρως τον ανάδοχο».

Η Ο.Ε. στη συνεδρίασή της με τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα «Λήψη απόφασης επί των εξηγήσεων – πληροφοριών που υποβλήθηκαν από τον προτεινόμενο προσωρινό ανάδοχο του έργου “Ανάπλαση Οδών και Πεζοδρομίων (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)”, σχετικά με τις τιμές της οικονομικής του προσφοράς» και αποφάσισε:

«Α. Επικυρώνει το από 29-03-2021 Πρακτικό Ι της Επιτροπής Διαγωνισμού, αποδέχεται την οικονομική προσφορά του οικονομικού φορέα “ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ” και τον κηρύσσει προσωρινό ανάδοχο του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ (ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ)”, με μέση έκπτωση 52,65%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης και τιμή προσφοράς 567.196,91ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Β. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες-προσφέροντες του εν λόγω διαγωνισμού (άρθρο 4.1, περίπτ. θ’ της αριθ. 2574/03-03-2021 διακήρυξης).

Γ. Καλείται ο προσωρινός ανάδοχος όπως υποβάλει εντός προθεσμίας, δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της σχετικής ηλεκτρονικής ειδοποίησης – πρόσκλησης από τον κ. δήμαρχο προς αυτόν, τα προβλεπόμενα στις κείμενες διατάξεις δικαιολογητικά προσωρινού αναδόχου και τα αποδεικτικά έγγραφα νομιμοποίησης, ως αποδεικτικά στοιχεία για τη μη συνδρομή των λόγων αποκλεισμού του άρθρου 22 της αριθ. 2574/03-03-2021 διακήρυξης, καθώς και για την πλήρωση των κριτηρίων ποιοτικής επιλογής του άρθρου 23 αυτής.

Τα εν λόγω δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον προσωρινό ανάδοχο ηλεκτρονικά, μέσω της λειτουργικότητας της “Επικοινωνίας” σε μορφή αρχείων pdf κι εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή τους θα προσκομισθούν υποχρεωτικά, σε έντυπη μορφή και σε σφραγισμένο φάκελο, όλα τα έγγραφα που απαιτείται να προσκομισθούν σε πρωτότυπη μορφή.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 112/2021».