Νέα παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου για τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες

Νέα παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου για  τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες

Παράταση λίγων ημερών της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς την Παρασκευή έληξε η προθεσμία που ίσχυε.

Μόλις την Παρασκευή το απόγευμα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου.

Δε φτάνει
Βέβαια, ιδιοκτήτες, μηχανικοί και φορείς επισημαίνουν πως ούτε αυτή η παράταση είναι αρκετή, καθώς η λειτουργία της σχετικής πλατφόρμας εξακολουθεί να είναι προβληματική.

Στην επίσημη, λοιπόν, ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι «το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι χορηγείται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών για 16 ημέρες. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιουλίου 2022. Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 και για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει σήμερα, 15 Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση και οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του ελληνικού κτηματολογίου».

Πότε θα εξετασθούν
Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του ecopress, υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι «άρθρο του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ αφήνει ανοιχτό παράθυρο ακόμη και μετά την κύρωση των δασικών χαρτών, να γίνεται αναμόρφωση του χάρτη, με τη διαδικασία του πρόδηλου σφάλματος, λαμβάνοντας υπόψη περισσότερες διοικητικές πράξεις από όσες μέχρι σήμερα γίνονταν δεκτές».

Πάντως, ό,τι και να γίνει με τις παρατάσεις για την κατάθεση των ενστάσεων, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και επιτροπές θα χρειασθούν πολύ περισσότερο από κάποιους μήνες για να τις εξετάσουν και να εκδώσουν αποφάσεις.

Της Βίκυς Βετουλάκη