Μ. Χρυσοχοϊδης: «Αν χρειασθεί, σε κάθε χωριό θα υπάρχει μια ΟΠΚΕ»

Μ. Χρυσοχοϊδης: «Αν χρειασθεί, σε κάθε χωριό θα υπάρχει μια ΟΠΚΕ»

Στην πόλη της Μεσσήνης θα επεκταθεί επίσης η δράση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε χθες από το Δημαρχείο Μεσσήνης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ σε απάντηση που μας έδωσε για το πώς εννοεί την ενίσχυση της αστυνόμευσης, είπε πως, αν χρειαστεί, σε κάθε χωριό θα περιπολεί και από μία ΟΠΚΕ. Απάντηση, φυσικά, που δε θα μπορούσε να έχει εφαρμογή, αν και ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν είναι υπερβολή αυτό που λέει, εκτός κι αν γίνουν εκατοντάδες προσλήψεις αστυνομικών μόνο για τη Μεσσηνία!

Χθες το μεσημέρι, μετά τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στην Καλαμάτα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τη Μεσσήνη.

Εκεί, παρουσία του περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Παναγιώτη Πούπουζα, του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας Ηλία Αξιοτόπουλου, του επικεφαλής της ΟΠΚΕ Κωνσταντίνου Κουρούπη, του διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Παναγιώτη Μπαστακού και του διοικητή Τμήματος Μεσσήνης Γιώργου Χαραλαμπάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, τους αντιδημάρχους Δημήτρη Γαλιάτσο, Τάσο Παπαγεωργίου, Μπάμπη Μακρή και τον πρόεδρο της Κοινότητας Μεσσήνης Νίκο Ρούτση. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παραβατικότητα και η ασφάλεια στην περιοχή.

Γ. Αθανασόπουλος: «Το πρόβλημα παραμένει, αλλά βελτιωμένο»
Ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι η ενίσχυση της αστυνόμευσης με το ειδικό κλιμάκιο, οι περιπολίες, οι συχνοί έλεγχοι και οι επιχειρήσεις έχουν φέρει αποτέλεσμα, καθώς τα περιστατικά έχουν μειωθεί. Τόνισε, όμως, ότι το πρόβλημα παραμένει και χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, συντονισμένες ενέργειες και εγρήγορση, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους, αλλά και η εικόνα της πόλης.

Έκανε ακόμη λόγο για άριστη συνεργασία με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και ζήτησε να παραμείνει το Ειδικό Αστυνομικό Κλιμάκιο στη Μεσσήνη. Επίσης, ζήτησε την επέκταση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου και στη Μεσσήνη, σημειώνοντας ότι η παραβατικότητα κινείται στο τόξο Καλαμάτα-Μεσσήνη-Μελιγαλάς.

«Πιστεύω ότι αυτά τα δύο θα συμβάλουν σημαντικά, για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την κατάσταση, γιατί, όπως είπαμε, το πρόβλημα παραμένει και θα πρέπει να είμαστε καθημερινά επάνω σε αυτό και να αναζητούμε λύσεις», κατέληξε ο δήμαρχος Μεσσήνης.

Μ. Χρυσοχοϊδης: «Αν χρειασθεί, μια ΟΠΚΕ σε κάθε χωριό»
Ο υπουργός απάντησε ότι το Ειδικό Κλιμάκιο θα συνεχίσει να επιχειρεί στην περιοχή, διευκρινίζοντας ότι η νομιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη, η ασφάλεια το αυτονόητο και δε θα υπάρχει ανοχή στην παραβατικότητα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι άμεσα θα εκπονηθεί από το υπουργείο συμπληρωματική μελέτη για τα σημεία που θα υποστηριχθούν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προκειμένου σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας να γίνει επέκταση του Συντονιστικού Κέντρου και στην πόλη της Μεσσήνης.

Παρατήρησε ότι ο Δήμος της Μεσσήνης μπορεί να θεωρείται μεσαίος σε πληθυσμό, αλλά είναι τεράστιος σε έκταση, με μεγάλη παραγωγή τοπικών προϊόντων. «Αυτό είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό και πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του πληθυσμού και της περιοχής, έτσι ώστε η περιοχή να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την παραγωγή της. Ήδη η περιοχή εξελίσσεται και τουριστικά, με μεγάλες επενδύσεις να ετοιμάζονται να εγκατασταθούν και προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι όχι μόνο η παραμονή των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν σταλεί στην περιοχή τους τελευταίους μήνες και έχουν εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και να το ενισχύσουμε περαιτέρω. Να είμαστε εδώ, από πάνω, σε καθημερινή βάση, προκειμένου να εξαφανίσουμε κάθε είδος παραβατικότητας που δημιουργεί όχληση και στους κατοίκους και στον παραγωγικό κόσμο της περιοχής.

Η ανοχή μας είναι μηδενική απέναντι στα φαινόμενα παραβατικότητας τα οποία εμποδίζουν τους πολίτες να κάνουν τη δουλειά τους ή αφαιρούν περιουσιακά στοιχεία ή μοιράζουν ναρκωτικά ή μία σειρά από άλλες εγκληματικές πράξεις που είναι σε βάρος των συμπολιτών μας», τόνισε ο υπουργός.

Για την επέκταση της δράσης του Συντονιστικού και στη Μεσσήνη, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι η περιοχή της Μεσσήνης θα καλυφθεί με κάμερες που θα τοποθετηθούν από το Δήμο.

«Στη συνάντηση με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας ζήτησα αφοσίωση στο καθήκον τους, να επιδείξουν μηδενική ανεκτικότητα σε όλα αυτά τα φαινόμενα που δημιουργούν όχληση στους κατοίκους και δε διορθώνονται. Ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με συγκεκριμένες πράξεις, αποφάσεις, δράσεις, επιχειρήσεις και όχι λόγια», συμπλήρωσε.

Σε ερώτησή μας για το τι εννοεί με τη φράση «περαιτέρω ενίσχυση», είπε:
«Είπα και στους προέδρους των κοινοτήτων ότι, αν χρειαστεί, θα υπάρχει, και δεν είναι υπερβολή αυτό, σε κάθε χωριό μία ΟΠΚΕ, προκειμένου να γίνει αντιληπτό και να σταλεί ένα μήνυμα σε όλους ότι η νομιμότητα δεν είναι σε διαπραγμάτευση».

Στ. Αναστασόπουλος: «Να εφαρμοσθεί σε όλο το νομό»
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί για όσα είχε δεσμευτεί στην προηγούμενη επίσκεψή του ο υπουργός, έχουν αρχίσει και γίνονται πράξη.

Και κατέληξε: «Τα αποτελέσματα είναι ορατά και οφείλονται και στην πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερα στον υπουργό, αλλά και στη φυσική ηγεσία, στον αρχηγό, στο γενικό διευθυντή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον αστυνομικό διευθυντή της Μεσσηνίας και σε όλους τους άλλους αξιωματικούς.

Αυτή η προσπάθεια που γίνεται τώρα εδώ και φαίνεται ότι δίνει αποτελέσματα, να επεκταθεί πιλοτικά σε όλο το νομό και σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί και η Περιφέρεια να συνεισφέρει με ό,τι απαιτηθεί. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που βελτιώνεται αυτή η κατάσταση, αναβαθμίζεται το αίσθημα ασφάλειας, το οποίο, εκτός των άλλων, είναι και μία βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής».

Της Βίκυς Βετουλάκη