Προς ολοκλήρωση η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Προς ολοκλήρωση η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Η υλοποίηση της «Ανάπλασης οδού Πλαστήρα» εξελίσσεται με πολύ καλούς ρυθμούς. Ήδη έχει εκτελεστεί σε μεγάλο ποσοστό το φυσικό αντικείμενο του έργου (εκκρεμούν ασφαλτοστρώσεις κ.ά.), το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο διάστημα.

Το έργο επισκέφτηκε χθες, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη.

Πρόκειται για έργο του Δήμου Καλαμάτας το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020», με προϋπολογισμό μελέτης 1.419.000 ευρώ και εκτελείται από την εταιρεία «ΤΣΕΡΠΕΣ –ΚΩΤΣΑΚΗΣ –ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ο.Ε.», με το ποσοστό έκπτωσης της εργολαβίας να ανέρχεται σε 57,36%.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εφαρμογή Τυπικής Διατομής Κύριας Συλλεκτήριας Οδού, που διατρέχει περιοχές Εκτός Σχεδίου Πόλης με βασική λειτουργία τη σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παροδίων ιδιοκτησιών, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα και συγκεκριμένα της εφαρμογής δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390 μ. επί του αριστερού πεζοδρομίου. Επίσης, κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση – αποχέτευση του καταστρώματος και των παρόδιων ιδιοκτησιών, έργα ηλεκτροφωτισμού και κατασκευή τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).