Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές του Αγίου Χαραλάμπους

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές  του Αγίου Χαραλάμπους

Δε θα γίνει δεξίωση στα Φιλιατρά, ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας

Ανεπιθύμητοι είναι οι βουλευτές του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το βράδυ της Δευτέρας για το δικαστικό χάρτη και την επαπειλούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους. Παράλληλα, «στόλισε» με χαρακτηρισμούς πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη.

Για τους βουλευτές είπε ότι «υπάρχει και το “όχι”. Με το όποιο κόστος» (σ.σ. στην ψηφοφορία στη Βουλή για το δικαστικό χάρτη), συμφωνώντας με τοποθέτηση νωρίτερα του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αφετηρία Ζωής”, Δημήτρη Κουτσούλη.

Επίσης, ύστερα από πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάση Πετρόπουλου, για συλλογή υπογραφών και άλλες δράσεις, ο Δημήτρης Κουτσούλης είπε: «Με όλα αυτά τα οποία λέμε χάνεται πολύτιμος χρόνος, το καταλαβαίνετε. Εννοείται πρέπει να φτιαχτεί μια Συντονιστική Επιτροπή. Θεωρείτε ότι σε μια περιοχή με τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές δεν μπορεί μια ομάδα – οι επικεφαλής των παρατάξεων, ο κ. δήμαρχος, φορείς από τους συλλόγους – να επισκεφθεί τους βουλευτές και όλοι μαζί μες στη βδομάδα τον πρωθυπουργό; Είναι τόσο δύσκολο; Από το να μαζέψουμε υπογραφές, να τρέχουμε από εδώ κι από εκεί… Δεν μπορώ να καταλάβω, με τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές κι έναν πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος νοιάζεται τόσο και κόβεται για τη Μεσσηνία, αλλά τελικά τον ενδιαφέρει μόνο η Πυλία και η Καλαμάτα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και αναλαμβάνω την ευθύνη των λεγομένων μου, πώς είναι δυνατόν να συζητάμε ακόμα ότι δεν έχουμε πρόσβαση στην κυβέρνηση; Μια Μεσσηνία που, αν μη τι άλλο, αυτή την κυβέρνηση και τη συγκεκριμένη παράταξη την έχει δοξάσει άπειρες φορές…».

Επ’ αυτού, ο δήμαρχος είπε: «Τις υπογραφές δε θα τις λάβουν υπόψη. Επίσκεψη θέλει, με δυναμικότητα όμως. Με δυναμικότητα για να καταλάβουν».

Ο δε Δημήτρης Κουτσούλης παρενέβη λέγοντας ακόμη: «Έρχεται η γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους. Προτείνω, κε δήμαρχε, πρώτον, να μη γίνει δεξίωση. Δεν είναι δυνατόν με αυτούς που θα σηκώσουν το χέρι μεθαύριο και θα λένε “ναι σε όλα” να χαριεντιζόμαστε στη γιορτή. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία η πόλη των Φιλιατρών να αναδειχθεί και να αναδείξουμε το πρόβλημα, όπως είχε γίνει και τότε με τα Α.Τ., με κάποιο πανό που θα είναι κρεμασμένο, σε μια γιορτή μεγάλη, μια παντριφυλιακή γιορτή, αλλά να μην κάνετε δεξίωση».

Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε: «Όχι, πενθούμε. Συμφωνώ. Όχι δεξίωση. Ας γίνει μόνο η λειτουργία, και τέλος».

Σε άλλο σημείο, έπειτα από παρέμβαση πολίτη, είπε: «Να στείλουμε και επιστολές ότι “είστε ανεπιθύμητοι”. Συμφωνώ. Δεσμεύομαι. Μόνο λειτουργία».
Η.Γ.