Έναρξη γ’ φάσης για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Έναρξη γ’ φάσης για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες της γ’ φάσης του έργου «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα», η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή οδοστρωσίας και των ασφαλτικών σε όλο το μήκος της και στο σύνολο του κυκλοφορούμενου πλάτους, έχουν τεθεί σε εφαρμογή προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης. 

Η κυκλοφορία από και προς τον οικισμό Κορδία θα ακολουθεί την παράκαμψη, μέσω της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (Νέα Είσοδος Καλαμάτας) στη συνέχεια στο σηματοδοτούμενο κόμβο των Ακοβίτικων, στρέφει αριστερά, καταλήγοντας στον παραποτάμιο δρόμο του ποταμού Άρι. Στον παραλιακό δρόμο η κυκλοφορία στρέφει αριστερά για να καταλήξει στον Οικισμό Κορδία.

Η κυκλοφορία των κάθετων οδών, που γίνεται αποκλειστικά από την οδό Νικολάου Πλαστήρα, καθώς και η κυκλοφορία προς τις παρόδιες ιδιοκτησίες, θα εξυπηρετούνται, κατ’ εξαίρεση, μέσω της οδού Νικολάου Πλαστήρα με τοπικές συνδέσεις και διόδους που θα εξασφαλίσει ο εργολάβος.

Οι προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας έχουν τεθεί σε ισχύ από προχθές και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ενώ περιλαμβάνουν αποκλεισμό της οδού Νικολάου Πλαστήρα και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, με εφαρμογή της κατάλληλης σήμανσης από τον ανάδοχο, τόσο για τον αποκλεισμό όσο και για την παράκαμψη.

Πρόκειται για έργο του Δήμου Καλαμάτας το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020», με προϋπολογισμό μελέτης 1.419.000 ευρώ και εκτελείται από την εταιρεία «ΤΣΕΡΠΕΣ –ΚΩΤΣΑΚΗΣ –ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ο.Ε.», με το ποσοστό έκπτωσης της εργολαβίας να ανέρχεται σε 57,36%.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εφαρμογή τυπικής διατομής κύριας συλλεκτήριας οδού, που διατρέχει περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, με βασική λειτουργία τη σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παρόδιων ιδιοκτησιών, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα και συγκεκριμένα της εφαρμογής δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390 μ. επί του αριστερού πεζοδρομίου.

Επίσης, κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση – αποχέτευση του καταστρώματος και των παρόδιων ιδιοκτησιών, έργα ηλεκτροφωτισμού και κατασκευή τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).