Γιώργος Λεβεντάκης: Ανακοίνωσε παραχώρηση ιαματικής πηγής και 4 στρ. στο Βρωμονέρι μέχρι το 2052 από το 2012!

Γιώργος Λεβεντάκης: Ανακοίνωσε παραχώρηση ιαματικής πηγής και 4 στρ. στο Βρωμονέρι μέχρι το 2052 από το 2012!

Την παραχώρηση της ιαματικής πηγής στο Βρωμονέρι και έκτασης 4 στρ. που την περιβάλλει στο δήμο Τριφυλίας μέχρι το 2052, από το 2012, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ενώπιον αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της παράταξής του και συνεργαζομένων παρατάξεων, μελών του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων της πλειοψηφούσας παράταξης, μελών του Συλλόγου Βρωμονερίου, κατοίκων του οικισμού και στενών συνεργατών του.

Ο κ. Λεβεντάκης, έχοντας δίπλα του τον επιστημονικό του συνεργάτη, δικηγόρο Νίκο Αγγελόπουλο, που ασχολήθηκε με το θέμα, τόνισε, μεταξύ άλλων επί λέξει: «Αυτό το οποίο θα σας πω απόψε και αυτό το οποίο έχουμε καταφέρει μέσα – είμαι 9 μήνες δήμαρχος – τους 6 που μπορούσαμε να λειτουργούμε με υπηρεσίες, με άνεση και τα λοιπά, τους 3 οι οποίοι μας βρήκε ο κορωνοϊός το οποίο βέβαια είναι παγκόσμιο, δεν είναι μόνο για μας, και πάλι δε λείψαμε ούτε μια μέρα από το δήμο. Πάλι προσπαθήσαμε, προσπαθούμε και τ’ αποτελέσματα κάθε μέρα είναι θεαματικά και θα το δείτε. Δώστε μου λίγο χρόνο. Στην πλατεία σας δεσμεύτηκα για δύο πράγματα για τους Γαργαλιάνους. Τα κύρια. Τον ένα ήταν το Βρωμονέρι, τ’ άλλο για το Τουριστικό. Απόψε, κύριοι, μετά από 30 χρόνια σας φέρνω το Βρωμονέρι. Το Βρωμονέρι πλέον ανήκει στους Γαργαλιάνους, είναι δικό σας και ξεκινάνε από αύριο, εντατικά, οι εργασίες αξιοποίησής του. Ευχαριστώ τον κ. Αγγελόπουλο (σ.σ. τον επιστημονικό του συνεργάτη). Κάποιοι έχουν βρεθεί και έχουν πει ότι οι συνεργάτες μου, η προσωπική επιλογή για τους συμβούλους τους οποίους έχω πάρει δίπλα ότι είναι ΙΕΚ. Τους πληροφορώ ότι ΙΕΚ είναι αυτοί που 30 χρόνια δεν κατάφεραν κι έχω το φάκελο του Βρωμονερίου που έχουν φύγει πολλά λεφτά και δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα. Εγώ δε χάλασα μια δραχμή. Μ’ αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. τον επιστημονικό του συνεργάτη, δικηγόρο Νίκο Αγγελόπουλο) τρέξαμε και το αποτέλεσμα είναι η παραχώρηση του Βρωμονερίου στους Γαργαλιάνους. Είναι δικά σας. Σας ανήκουν. Είναι μία από τις σοβαρές δεσμεύσεις που είχα εξαγγείλει. Έχω βάλει πλώρη κι είμαι πολύ κοντά ν’ αξιοποιήσω το Τουριστικό. Αν δεν είχε συμβεί αυτό με τον κορωνοϊό, θα είχα δώσει και τελειωτική λύση εκεί.

Επίσης, είχα δικαίωμα επιλογής για 3 παραλίες. Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Μαραθούπολη, για ανάπλαση. Την έδωσα στη Μαραθούπολη. Έρχονται μηχανικοί, δε μιλάω για το λιμάνι, το οποίο ξεκινάει σ’ ένα μήνα και μην ακούγατε λόγια και τα λοιπά, δε μ’ ενδιαφέρει, θα το δείτε μόνοι σας, τώρα τελειώνει, σήμερα ήμουνα πάλι σε υπογραφές, ήταν μεγάλος ο αγώνα που έγινε για να μπορέσουμε να πάρουμε το λιμενικό καταφύγιο.

Η κα Παναγιωτοπούλου είναι εδώ και με ακολούθησε και στην Περιφέρεια σε πάρα πολλά συμβούλια που τους παρακάλεσα, όλες τις παρατάξεις μέσα, και τους είπα “σας παρακαλώ πολύ προσωπικά, σα Λεβεντάκης Γιώργος”, άσχετα από παρατάξεις, όλους, Τατούλη και το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ και όλους, “θέλω να μου δώσετε το λιμάνι. Σας παρακαλώ πολύ γιατι αυτή η ιστορία τραβάει απ’ το ’92 και κοροϊδεύουνε τον κόσμο. Δεν πάει άλλο” και υπέγραψαν όλοι μαζί και πήραν ομόφωνη απόφαση πρόσφατα. Εγώ δε θέλω να πω, ούτε και να κατηγορήσω. Τα πράγματα θα δείξουν μόνα τους. Σε λίγες μέρες ήρθανε για το γήπεδο. Χωρίς. Έχω προβλήματα πάρα πολλά στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου. Όχι εγώ. Και οι προηγούμενοι και οι πιο προηγούμενοι.

Βέβαια οι προηγούμενοι είχαν συμβιβαστεί μ’ αυτό το πράγμα και, θεωρώ ότι, δεν τους ενδιέφερε. Διότι εγώ φτάνοντας στην Επίτροπο, στην Αθήνα και μετά στην Καλαμάτα, είμαστε ο μόνος δήμος που έχουμε ένα ντουλάπι εντέλλεστε. Δεν υπάρχει άλλος δήμος, ούτε Καλαμάτα, ούτε Μεσσήνη, τίποτα. Δεν πληρώνουν κανέναν. Δε θέλουν να πληρώσουν κανέναν. Μόνο λέει “δήμαρχε δώσε εντέλλεστε, δώσε εντέλλεστε”. Δε μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος έτσι. Δε μας εμπιστεύονται οι προμηθευτές. Δε μας εμπιστεύεται κανένας. Και είμαι στη δύσκολη θέση να προσπαθώ, να κάνω συμβιβασμούς, να δώσω εντέλλεστε για να λειτουργήσει ο δήμος. Ο δήμος, δε λασπολογώ και δε με νοιάζει γιατι δεν ξέρω αν θα έχω συνέχεια και πορεία σ’ αυτό αν θα ξαναχρειαστεί ή αν θα ξαναθελήσω, σας το λέω ειλικρινά, κουράστηκα πάρα πολύ, χρειάστηκαν ας πούμε πεντέμισι χιλιάδες για τα φώτα, εδώ είναι ο κ. Καμπύλης να σας το πει, δεν εγκρίνανε, εγώ βρήκα τρόπο τα φώτα του γηπέδου τα πήραμε, αποδυτήρια στο γήπεδο κάνουμε.

Αυτή την εβδομάδα, την επόμενη, έρχομαι να κάνουμε μελέτη με την Περιφέρεια για το Κλειστό, ν’ αλλάξουμε όλη τη στέγη και να διορθώσουμε όλο το χώρο του Γυμναστηρίου. Προσπαθώ καθημερινά. Μη θεωρείτε ότι είμαι εξαφανισμένος. Σας μιλάω στο λόγο της τιμής μου. Τα προβλήματα που έχουν γίνει, με την Πάνω Πόλη (σ.σ. Κυπαρισσίας) αυτό το οποίο έγινε, το οποίο θέλω να πιστεύετε ότι δεν είμαι υπεύθυνος και το ξέρουν όλοι. Το λύσαμε το πρόβλημα, εγώ με την κα Παναγιωτοπούλου και με τους συνεργάτες το λύσαμε. Αλλά, θέλω να πιστέψετε ότι ήταν μέρες που έφευγα το μεσημέρι, έφτανα το βράδυ Αθήνα, συναντήσεις, και ξαναγύρναγα ξημερώματα πίσω. Εγώ δεν έχω επιβαρύνει το δήμο ούτε ένα λίτρο βενζίνη. Ούτε αυτοκίνητο, ούτε οδηγό, ούτε τίποτα. Και δε σας το λέω γιατι τα είχα δεσμευτεί. Απλώς να ’χετε υπόψη σας ότι η αγάπη μου – κι όπως ξέρετε κι η μητέρα μου είναι απ’ τους Γαργαλιάνους – είναι για όλες τις πόλεις. Και θα το δείτε και με δρόμο τώρα σε λίγο και τα λοιπά. Αλλά, αυτό εδώ το έργο (σ.σ. Βρωμονέρι) είναι έργο πνοής, είναι έργο ζωής για τους Γαργαλιάνους. Και σας λέω, χωρίς να χαλάσουμε μια δραχμή αλλά με πολύ τρέξιμο και μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αγγελόπουλο και μπράβο σους συνεργάτες που έχω – είμαι περήφανος γι’ αυτούς – καταφέραμε λοιπόν, στη διάθεσή σας να δείτε, ότι πλέον όχι μόνο τα λουτρά, κι ο περιβάλλοντας χώρος, είναι δικός σας. Μαζί θα καθίσουμε, με το τοπικό, μ’ εσάς, να δούμε πως θα τ’ αξιοποιήσουμε. Γιατι θα το αξιοποιήσουμε, σας δίνω το λόγο μου. Από αύριο, μεθαύριο, αρχίζουν οι εργασίες.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι μια πηγή ζωής, είναι μια πηγή οικονομικής ενίσχυσης του τόπου και θα μπορεί να γίνει εκειπέρα μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Κι αξιοποιείται κι όλος ο τόπος. Το Τουριστικό θα το είχα λύσει με το Costa Navarino, την ΤΕΜΕΣ, με προτάσεις όμορφες κι ωραίες. Εμένα μ’ ενδιαφέρει να δουλέψει ο τόπος. Εμένα μ’ ενδιαφέρει να κατέβει κόσμος. Ν’ αξιοποιήσω το χώρο. Ν’ αξιοποιήσω τον τόπο. Δε μ’ ενδιαφέρει πως θα κερδίσει ο δήμος ή ο ένας ή ο άλλος και τα λοιπά. Όταν θα γίνει κάτι και κερδίσει ο επαγγελματίας, κερδίζει κι ο δήμος. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα λοιπόν στους επαγγελματίες, στον τόπο μας, ν’ αρχίσει τουριστικά γιατι μόνο αυτό έχουμε. Την παραγωγή και τον τουρισμό. Ν’ αρχίσουμε λοιπόν να κατεβάζουμε απ’ όπου μπορούμε και να φέρνουμε κόσμο. Και να δείξουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, τ’ αξιοθέατά μας, τη θάλασσά μας, το βουνό μας, τις πεδιάδες μας, τη Μαραθούπολη.

Γι’ αυτό λοιπόν σας κάλεσα γιατι θεώρησα ότι έπρεπε να γίνει αυτή η δήλωση κι ενημερώνοντας εσάς, τοπικούς, δε χρειάζεται παραπέρα, θα το μάθει όλος ο κόσμος, γιατι πιστεύω ότι αν εγώ χάρηκα μία, εσείς πρέπει να χαρήκατε δέκα!». Ο επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου Τριφυλίας, δικηγόρος, Νίκος Αγγελόπουλος, αναφέρθηκε στο «ιστορικό» των παραχωρήσεων, όπως άλλωστε αυτό αναγράφεται στο έγγραφο προς το δήμο Τριφυλίας, με Α.Π. 4700 και ημερομηνία 4 Ιουνίου 2020, του Τμήματος Αποδόσεων Υπολόγων, Πληρωμών & Περιουσίας, με το ονοματεπώνυμο του Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δημήτριου Φραγκάκη, σε ακριβές αντίγραφο με την υπογραφή του υπαλλήλου ΕΟΤ, Κωνσταντίνου Ράντου, με θέμα «Ιδιοκτησιακό Καθεστώς – Παραχώρηση Ιαματικής Πηγής στη θέση “ΒΡΩΜΟΝΕΡΙ” Γαργαλιάνων Μεσσηνίας». Η τελευταία παράταση παραχώρησης έγινε με νόμο του 2012 και για σαράντα χρόνια, μέχρι το 2052.

Του Ηλία Γιαννόπουλου