Μεγάλες καθυστερήσεις λόγω υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας

Μεγάλες καθυστερήσεις λόγω υποστελέχωσης  της Διεύθυνσης Μεταφορών Μεσσηνίας

Την ενίσχυσή της με υπάλληλους ζητούν οι Σχολές Οδηγών

Την άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Μεσσηνίας με προσωπικό, για να μειωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αλλά και οι ίδιοι ως επαγγελματίες, ζητά το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών και Μοτοσικλετών Μεσσηνίας.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο «Θ», ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κατσίβας, ιδιαίτερα το Τμήμα Διπλωμάτων είναι υποστελεχωμένο τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις να είναι πολύ μεγάλες και πλέον να ξεπερνούν και το 6μηνο που δίνει περιθώριο το ίδιο το υπουργείο ως ισχύ των προσωρινών σημειωμάτων ή των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων διπλωμάτων.

Υποστελεχωμένη υπηρεσία
Ο κ. Κατσίβας επισήμανε ότι από το 2019 άρχισαν «να φεύγουν» υπάλληλοι από την υπηρεσία και αντί να υπάρξει ενίσχυση μιας υπηρεσίας με μεγάλο αντικείμενο συναλλαγών με πολίτες και επαγγελματίες, συνεχίσθηκε η αποδυνάμωσή της.

«Το τμήμα διπλωμάτων είναι μια υπηρεσία με πολλή γραφειοκρατία. Είτε χρειάζεται επέκταση διπλώματος, είτε έκδοση καινούργιου, είτε ανανέωση, η γραφειοκρατία είναι μεγάλη και χρειάζονται υπάλληλοι. Και χρειάζεται μόνιμος υπάλληλος που θα μπορεί να έχει τον κωδικό του για να χειρίζεται το σύστημα. Δυστυχώς, με 8μηνίτες δε λύνεται το πρόβλημα. Αρχικά, τα διπλώματα παραδίδονταν σε 4 μήνες, μετά αυτό έγινε 5 και έπειτα 6 μήνες. Βγήκε ανακοίνωση και από το υπουργείο για εξάμηνο, αλλά τώρα ξεπερνάμε και τους 6 μήνες για να παραδοθεί ένα δίπλωμα», τόνισε ο κ. Κατσίβας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στην Αθήνα τα διπλώματα εκδίδονται σε 1-2 μήνες.

Μεγάλες καθυστερήσεις
Όπως τόνισε ακόμη, είχε θέσει το πρόβλημα και στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, όπως και στον τέως αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιο, αλλά αυτό παραμένει. Μάλιστα, έχει απευθυνθεί και στην έδρα της Περιφέρειας, ζητώντας παρέμβαση από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, όμως, αν και έχουν περάσει μήνες, δεν είχε καμία θετική απάντηση για επίλυση του ζητήματος ή, έστω, συνάντηση.

«Γίνονται υπερπροσπάθειες από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου.

Πρόβλημα υπάρχει και με την αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων, το οποίο, όπως εξήγησε, δημιουργήθηκε με τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε νέο χώρο στο κτήριο του Τελωνείου, λόγω των εργασιών ανακαίνισης στο Διοικητήριο, και με την αίθουσα εξετάσεων να λειτουργεί τώρα στο κτήριο της ΝΕΛΕ στη Νέδοντος.

Για περίπου 40 ημέρες δεν μπορούσαν να γίνουν θεωρητικές εξετάσεις, ενώ τώρα εξετάσεις γίνονται μόνο κάθε Τετάρτη, καθώς δεν μπορεί να διατεθεί άλλος υπάλληλος για να γίνονται και Πέμπτη, όπως συνέβαινε όσο βρίσκονταν στο Διοικητήριο.

Ο κ. Κατσίβας εκτίμησε ότι μετά το Πάσχα το πρόβλημα θα γίνει ακόμα πιο έντονο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος.

Επέμεινε, βέβαια, ότι από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι αυτό που αφορά στα διπλώματα: «Όλη η διαδικασία καθυστερεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Δίνουν εξετάσεις και περιμένουν πόσους μήνες για να βγει το δίπλωμα. Τυπώνουν ηλεκτρονικά το δίπλωμα και μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά ένα εξάμηνο, αλλά πλέον οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τους 6 μήνες. Οι δε αναθεωρήσεις διπλώματος ξεπερνούν και τους 8 μήνες».

Της Βίκυς Βετουλάκη