Στην Τρίπολη για έλεγχο φρένων όχημα του Δήμου Τριφυλίας

Στην Τρίπολη για έλεγχο φρένων όχημα του Δήμου Τριφυλίας

Αντίδραση Μερκούρη που δεν επιλέγονται συνεργεία σε Τριφυλία και Μεσσηνία

Την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μερκούρη προκάλεσε η για πολλοστή φορά απόφαση του δημάρχου μετακίνησης δημοτικού οχήματος στην Τρίπολη για επισκευή και συγκεκριμένα για έλεγχο φρένων.

Στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Οικονομικής Επιτροπής το πρωί της Τρίτης πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η «Έγκριση της με αριθ. 205/2023 αποφάσεως κ. δημάρχου Τριφυλίας, σχετικά με τη μετακίνηση του με αριθ. κυκλ. ΚΗΗ-4994 υπηρεσιακού οχήματος του Δήμου Τριφυλίας», το οποίο καταψήφισε ο κ. Μερκούρης.

Στην απόφαση, που δημοσιεύθηκε χθες το πρωί στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: Ψ10ΗΩΗΕ-ΓΧΥ, αναγράφεται πως ο πρόεδρος της Ο.Ε., αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτριος Στριμπάκος, εισηγούμενος το θέμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «την Πέμπτη 2/2/2023 χρειάστηκε να μεταφερθεί σε συνεργείο στην Τρίπολη το με αριθ. κυκλ. ΚΗΗ-4994 όχημα του Δήμου μας, λόγω ανάγκης επισκευής του (έλεγχος φρένων). Προς τούτο, ελήφθη η αριθ. 205/2023 απόφαση δημάρχου για την έγκριση της μετακίνησής του. Η εν λόγω απόφαση δημάρχου υποβλήθηκε προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, οπότε κατόπιν και του με αριθ. πρωτ. 151902/31-08-2021 εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου – Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων πρέπει να την εγκρίνουμε. Θέτω υπόψη σας τα ανωτέρω και παρακαλώ όπως αποφασίσουμε σχετικά».

Ωστόσο, ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε στην τοποθέτησή του: «Ψηφίζω κατά στη μετακίνηση του συγκεκριμένου οχήματος εκτός νομού για συντήρηση και επισκευή του. Θα επαναλάβω για μια φορά ακόμη ότι δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτές τις μετακινήσεις οχημάτων στην Τρίπολη, όταν στα όρια ευθύνης του Δήμου υπάρχουν συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς υλοποιείται η άποψη-θέση του δημάρχου, που υποστηρίζει τα χρήματα του Δήμου να μένουν σε επαγγελματίες του Δήμου και ταυτόχρονα τα οχήματα να μετακινούνται για επισκευή σε άλλο νομό».

Τελικά, η Ο.Ε. αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι εγκρίνει την απόφαση του δημάρχου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου