Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαιομετρίας


Για 4η συνεχή φορά πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συμπόσιο «Αρχαιολογική Έρευνα και Νέες Τεχνολογίες» (ARCH_RNT) στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας, σε συνδιοργάνωση του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας και του Δήμου Καλαμάτας, ενώ το «Θάρρος» ήταν χορηγός επικοινωνίας.
Ειδική θεματική συνεδρία του συμποσίου αποτέλεσε η γεωαρχαιολογική έρευνα, όπου, εκτός από αρχαιολόγους, δραστηριοποιούνται πολλές άλλες ειδικότητες, όπως μηχανικοί, γεωλόγοι, χημικοί κ.λπ., και παρουσίασαν εργασίες τους 12 αλλοδαπές ερευνητικές ομάδες που εργάζονται στην Ελλάδα.
Οι σύνεδροι εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τη διοργάνωση, την ποιότητα των εργασιών και των εγκαταστάσεων της Σχολής. Ιδιαίτερα θετικά σχολιάστηκε η έντονη ερευνητική παρουσία του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας, παρά το σύντομο διάστημα λειτουργίας του.
Επίσης, ευχαρίστησαν για τη ζεστή φιλοξενία και ευχήθηκαν καλή αντάμωση το 2016, στο παγκόσμιο συνέδριο του κλάδου, το οποίο ανέλαβε ο αναπληρωτής καθηγητής Ν. Ζαχαριάς με τους συνεργάτες του και αποτελεί μεγάλη εθνική διάκριση και γεγονός μοναδικής σημασίας για την Καλαμάτα και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Την επομένη της λήξης του συμποσίου οι σύνεδροι πραγματοποίησαν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και την Αρχαία Μεσσήνη, εκφράζοντας το θαυμασμό τους και για τους δυο χώρους, αλλά και γενικότερα για την εξωστρέφεια που διαπνέει τη Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια.