Κυπαρισσία: Ειδικό σήμα πιστοποίησης “Health First” για καταλύματα και εστίαση στην Τριφυλία

Κυπαρισσία: Ειδικό σήμα πιστοποίησης “Health First”  για καταλύματα και εστίαση στην Τριφυλία

Ενημέρωση για τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου τουρισμού

Σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για τα πρωτόκολλα λειτουργίας καταλυμάτων και εστίασης διοργάνωσαν η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας με την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου και τους Εμπορικούς Συλλόγους Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας το απόγευμα της Τετάρτης στο «Εν Πλω» στην παραλία Κυπαρισσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και την απόκτηση του ειδικού σήματος πιστοποίησης “Health First”.

Ο πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου, Θοδωρής Οικονόμου, επισήμανε: «Στην προσπάθεια ενημέρωσης λόγω του covid-19 κάνουμε μια συγκέντρωση στους καταλυματίες, αλλά και με τη συνεργασία των Εμπορικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας να ενημερωθούμε, τουλάχιστον, για όσα απαιτούνται για τη λειτουργία των καταλυμάτων μας. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις επιθυμίες όλων των καταλυματιών. Πιστεύω ότι είναι μια πρώτη προσπάθεια μέχρι να γίνει η τηλε-εκπαίδευση απ’ την Περιφέρεια.

Αυτή τη στιγμή όλοι είναι διστακτικοί. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, όλοι φοβούνται το τι ακριβώς θα συμβεί και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις απ’ τον κορωνοϊό…».

Με τη σειρά του, ο προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης, αρχιτέκτονας Δημήτρης Χατζημανωλάκης, που ασχολείται με ξενοδοχεία (και στη δραστηριότητα του γραφείου και με συμβουλές επί της δραστηριότητας αυτής), ανέφερε: «Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που κάνουν η Ομοσπονδία και η Ένωση Τριφυλίας έχω κληθεί, τους ευχαριστώ και θα συνεισφέρω κι εγώ στο συγκεκριμένο πρόβλημα και στη συγκεκριμένη γνώση την οποία πρέπει ν’ αποκτήσουν οι ιδιοκτήτες και τα καταλύματα, καθώς και ο χώρος της εστίασης. Σ’ αυτό, λοιπόν, θα γίνει μια ανάλυση προσδιορίζοντας και αναλύοντας πολύ συγκεκριμένα και κάθετα τα πρωτόκολλα. Ουσιαστικά, μιλάμε για τα πρωτόκολλα όπου βάσει αυτών προκύπτει μια επιμόρφωση, γνώση και μια διαδικασία, η οποία θα βοηθήσει στο να αποκτήσει η περιοχή με τα ξενοδοχεία της μια μεγάλη γνώση, μια εμπειρία και να καταλήξει σε ένα ειδικό σήμα. Ένα σήμα, το “health first”, “πρώτα η υγεία”. Αυτό θα είναι το σημαντικότερο, γιατί απαλλάσσει τους ξενοδόχους από την αστική ευθύνη. Παράλληλα, έχουν επιμορφωθεί, έχουν αποκτήσει γνώση στο πώς θα συμπεριφερθούν τόσο στην υποδοχή των πελατών-τουριστών όσο και σε περίπτωση κάποιου κρούσματος, κάποιου συμβάντος. Εκεί, λοιπόν, θα τους βρει έτοιμους, άρα θα βρει έτοιμη την περιοχή. Άρα, η περιοχή θα έχει αποκτήσει τη γνώση στο να αντιμετωπίσει, αλλά κυρίως θα προβάλει την επάρκειά της στον τομέα αυτό».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, τόνισε: «Βρίσκομαι στην όμορφη Κυπαρισσία, την αγαπημένη, για να ενημερώσουμε τους επιχειρηματίες του τουρισμού πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία τώρα θα “τρέξει” σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και θα το κάνει για να βοηθήσει στο ξεκίνημα, στην επανεκκίνηση του τουρισμού, όλους τους επιχειρηματίες οι οποίοι βάλλονται. Φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό. Ως Περιφέρεια θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να συνεισφέρουμε στην επανεκκίνηση. Γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του τουρισμού, προτάξαμε την ανθρώπινη ζωή έναντι του οικονομικού οφέλους. Αυτό είναι ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε, οπότε η προστασία και των κατοίκων και των πολιτών και των εργαζομένων και των επισκεπτών είναι το άλφα και το ωμέγα. Πρέπει να το διαφυλάξουμε πάση θυσία».

Του Ηλία Γιαννόπουλου