Επιστολή στο Δήμαρχο Καλαμάτας για το 5G

Επιστολή στο Δήμαρχο Καλαμάτας για το 5G

Κουβαλάς μια τεράστια ευθύνη, που δεν έχεις ακόμα αντιληφθεί

Αγαπητέ δήμαρχε,

μετά την εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής, που κάποιοι Καλαματιανοί πολίτες δικαίως ή ίσως με κάποια αγανάκτηση και υπερβολή έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως Καρναβάλι, αισθάνομαι την ανάγκη να σου απευθύνω αυτήν την επιστολή, όχι για να προστατεύσω, όπως έχω κάνει στο παρελθόν, τους πολίτες της Καλαμάτας, αλλά πρωτίστως εσένα που βρίσκεσαι σε ένα κομβικό σημείο και κουβαλάς μια τεράστια ευθύνη, που θα μου επιτρέψεις να πω δεν έχεις ακόμα αντιληφθεί.

Είναι πολλές οι καταχωρήσεις στον τοπικό Τύπο της Καλαμάτας, αλλά και στον ημερήσιο Τύπο, με πανελλαδική κυκλοφορία, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και, κατ’ επέκταση, για την επερχόμενη τεχνολογία 5G, που τόσο ένθερμα αλλά και τόσο πρόχειρα υποστηρίζεις.

Οι καταχωρήσεις μας στα ΜΜΕ είναι αρκετές για να προβληματίσουν κάθε πολίτη που δε γνωρίζει, αλλά περίμενα ότι ο πρώτος πολίτης της Καλαμάτας, όχι μόνο να έχει προβληματισθεί, αλλά να έχει ευαισθητοποιηθεί να μάθει, αν πράγματι υπάρχει ίχνος αλήθειας σε όλα αυτά που όχι τόσο τυχαίοι πολίτες έσπευσαν στο πλευρό των Καλαματιανών αγόγγυστα και αφιλοκερδώς να εξηγήσουν και να ενημερώσουν.

Αλήθεια, δεν ένιωσες ποτέ την ανάγκη να ενημερωθείς τι λέει και τι γράφει ο καθηγητής Λουκάς Μαργαρίτης με 20 χρόνια ερευνητική δουλειά στην μη ιονίζουσα ακτινοβολία. Τι λέει ο καθηγητής Γεωργίου του Πανεπιστημίου Πατρών. Τι λέει ο καθηγητής Αλκιβιάδης Κεφαλάς του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Τι λέει ο Δημήτρης Παναγόπουλος της Ελληνικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας που στα δημοσιευθέντα ακαδημαϊκά του συγγράμματα (και δεν είναι λίγα) διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τους γνωστούς ύμνους, τις αξιόπιστες μετρήσεις και τα Van καταγραφής της ακτινοβολίας της ΕΕΑΕ και τα περί ασφαλών ορίων του έτους 2000

Και αν ενδεχομένως σνομπάρεις τους Έλληνες επιστήμονες και ασπάζεσαι μόνο τη γνώμη αυτών που ανήκουν στο σύστημα και είναι αναγκασμένοι λόγω θέσης ή εξάρτησης να παρέχουν ευχολόγια στην κινητή τηλεφωνία, αλήθεια δεν ένιωσες ποτέ την ανάγκη να ανατρέξεις και να μάθεις τι λένε τα διεθνή ονόματα όπως οι καθηγητές Martin Pall, o Olle Johansson, η Devra Davis, ο Lenard Hardell, ο Martin Blank, o Niel Cherry, η Mallery Blyth, o Henry Lai, o Joel Moskovitz και δεκάδες άλλοι με τα χιλιάδες συγγράμματα που δίνουν ένα σαφές στίγμα της επικινδυνότητας της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας πολύ πριν την εγκληματική εμφάνιση της 5G.

Θα μπορούσες να καλέσεις τους Έλληνες επιστήμονες απλά για να ακούσεις τι έχουν να πουν πριν σπεύσεις να τους μηδενίσεις αυτόματα και τους κατατάξεις με ευκολία στους συνωμοσιολόγους και τεχνοφοβικούς. Θα περίμενα να δείξεις μια διαφορετική ευαισθησία στη σφαιρική ενημέρωση ψάχνοντας την αλήθεια μέσα από τη διεθνή επιστημονική πληροφόρηση και έξω από την εμπορική προπαγάνδα των Εταιρειών Κινητής και της Ελληνικής Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας, που δυστυχώς σαν υπηρεσία έχει την υποχρέωση τα ασπασθεί την Ελληνική παρωχημένη Νομοθεσία του 2000, ενώ μέσα στους κόλπους της τολμώ να πω ότι φιλοξενεί σοβαρούς ερευνητές με εντελώς διαφορετικές απόψεις.

Θα περίμενα να προβληματισθείς με τις 200 και πλέον πόλεις ανά τον κόσμο που έχουν σηκώσει το λάβαρο και φωνάζουν “Stop 5G”, κι ενδεχομένως να προβληματιστείς και με τις δεκάδες εκκλήσεις επιστημόνων από το 2000 και μετά που φέρνουν στο προσκήνιο τα πολλαπλά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας ως αποτέλεσμα της διαρκώς αυξανόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Η επιστολή μου αυτή είναι εξ ονόματος των πολιτών της Καλαμάτας που ήδη γνωρίζουν και έχουν ενημερωθεί ότι η τεχνολογία 5G δεν είναι απλά γρήγορο internet, αλλά πολλά παραπάνω, τα οποία, πίστεψέ με, αν γνώριζες δε θα ήθελες να πάρεις εσύ την ευθύνη.

Η επιστολή αυτή είναι και εξ ονόματος αυτών που δε γνωρίζουν και πιστεύουν ακόμα ότι η 5G θα κάνει την πόλη τους “Έξυπνη”, αλλά αυτή η αναφορά είναι σαφώς ετεροχρονισμένη, είναι εξ ονόματος αυτών που σήμερα δε γνωρίζουν, αλλά όταν θα μάθουν θα σπεύσουν να την προσυπογράψουν, αλλά είναι πλέον αργά.

Με εκτίμηση,

Δρ. Θ. Μέτσης