Υπό το μηδέν… η επεξεργασία απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα

Υπό το μηδέν… η επεξεργασία  απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα

3. 000 τόνοι ανεπεξέργαστων σκουπιδιών «κοσμούν» την περιοχή
 
Μια άθλια κατάσταση επικρατεί στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου, στην περιοχή που γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία κοστίζει στους δημότες περίπου 2.000.000 ευρώ το χρόνο.
Παντού σκουπίδια και δέματα σκισμένα με υπολείμματα, παντού λάσπες, νερά σκούρου χρώματος, ίσως από τα άκρως επικίνδυνα ζουμιά των σκουπιδιών, εργαζόμενοι χωρίς νερό, χωρίς τουαλέτα, χωρίς προστατευτικές φόρμες, ενώ στο λεγόμενο παλιό σκουπιδότοπο τα χώματα με τα οποία έχει γίνει η επικάλυψη φεύγουν από ένα ρέμα προς το Νέδοντα, μαζί με νερά σκούρου χρώματος, φράζοντας και τον πλακοσκεπή οχετό χαμηλά στους Πέντε Δρόμους, με κίνδυνο να κοπεί κάποια στιγμή και ο δρόμος προς τα χωριά του Ταϋγέτου και τη Σπάρτη.
Έπειτα από όλα αυτά, ενημερωτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο χθες το μεσημέρι υπό την προεδρία του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας, Θανάση Βασιλόπουλου, του προϊστάμενου της Υπηρεσίας, Γιάννη Παπαδόπουλου και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Μάκαρης, ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών” Μιχάλης Αντωνόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στάθης Σταματόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς, Γιάννης Χριστόπουλος και Παναγιώτης Αλούπης.
Σκοπός της ήταν η ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για την κατάσταση στη Μαραθόλακκα, αλλά και για τις απαιτήσεις της αναδόχου εταιρείας του διεθνούς διαγωνισμού για να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παράγοντες του Δήμου επιβεβαίωσαν όσα προ ημερών έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μάκαρης. Μάλιστα, τα πράγματα φαίνεται ότι είναι πολύ χειρότερα, αφού έγινε λόγος για παρουσία 3.000 τόνων ανεπεξέργαστων σκουπιδιών στο χώρο διαχείρισης! Παράλληλα, η εταιρεία έχει “κατεβάσει ρολά”, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και αδυνατώντας ακόμα και να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Από την εταιρεία “Ηλέκτωρ” έχει ζητηθεί η τσιμεντόστρωση της περιοχής για την αποφυγή στραγγιδίων, αλλά και η απομάκρυνση των δεμάτων σε άλλον χώρο, ένα κόστος που θα επιβαρύνει το ταμείο του Δήμου Καλαμάτας με 68.000 ευρώ περίπου.
Α.Π.