Εργολαβίες για το οδικό δίκτυο στον Ταΰγετο

Πρώτη Δημοσίευση: 20/03/2019 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2019 09:19
Προσπάθεια για επούλωση των «πληγών» στο οδικό δίκτυο των χωριών του Ταϋγέτου, αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων το προηγούμενο διάστημα, άρχισε χθες με την υπογραφή από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα δύο εργολαβιών, ύψους 3.151.000 ευρώ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα και με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τοπικών Κοινοτήτων του Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας (που επλήγησαν από τη θεομηνία της 07-09-2016)», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Κατόπιν διαγωνισμού, ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Ανταίος», που προσέφερε έκπτωση 58,55%. Η χρηματοδότηση προήλθε από το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους: α) Γιαννιτσάνικα - Ελαιοχώρι - Περιβολάκια - Εθνική Οδός, β) Εθνική Οδός - Καρβέλι - Λαδά - Εθνική Οδός, γ) Εθνική Οδός - Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.
Το συγκεκριμένο έργο θα εκτελεσθεί πέραν των εργολαβιών του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση ζημιών στην περιοχή Αλαγονίας από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα.
Επίσης, υπογράφηκαν αποφάσεις για την ανάθεση των εξής εργολαβιών, με σκοπό την αποκατάσταση στην περιοχή Αλαγονίας των ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα:
α) Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία δευτερεύοντος οδικού δικτύου Τοπικών Κοινοτήτων Πηγών και Αλαγονίας, προϋπολογισμού 61.500 ευρώ, που ανετέθη στο Νικόλαο Σορολή με έκπτωση 2%. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το υπουργείο Εσωτερικών.
β) Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία δρόμου Καρβέλι – Λαδά – εθνική οδός Καλαμάτας – Σπάρτης, προϋπολογισμού 89.500 ευρώ, που ανετέθη στην εταιρεία Αφοί Παναγιωτόπουλοι ΟΕ με έκπτωση 3%. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το υπουργείο Εσωτερικών.
Προβλέπεται η ανακατασκευή των κατεστραμμένων δρόμων και η εξυγίανσή τους με επιπλέον αμμοχαλικώδη υλικά, όπου απαιτείται, καθώς και η κατασκευή τεχνικών έργων όπως λιθορριπές προστασίας πρανών, τσιμεντοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, επενδεδυμένες τάφροι κ.λπ. Επίσης, θα γίνουν σε διάφορα σημεία άρσεις καταπτώσεων και καθαρισμοί - κατασκευές επενδεδυμένων τάφρων.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο άλλης ανατεθείσας εργολαβίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του δρόμου από την Αλαγονία προς τον οικισμό Μαχαλάς, ενώ έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες εργασίες από Μαχαλά προς Νέδουσα.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις