Απάντηση των εταιριών που κατηγορούνται: Καμία σχέση με την πραγματικότητα το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος»

Πρώτη Δημοσίευση: 06/02/2013 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/02/2013 15:45

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ»

 

Εξηγήσεις από τον περιφερειάρχη για το θέμα ζητά με ερώτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πατσαρίνος

 

Συνεχίστηκε και χθες ο «πόλεμος ανακοινώσεων» σχετικά με το κυριακάτικο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που είχε ως θέμα τις «αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στα παιδιά του».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», Ν. Πατσαρίνος, στον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ρωτά:

«Αν ισχύουν τα αναφερόμενα στην εφημερίδα και αν υπάρχουν κι άλλα έργα και προμήθειες που να εμπλέκονται επιχειρήσεις με πρόσωπα έως και β΄ βαθμού συγγένειας με τον κ. Τατούλη.

Ποια είναι τα μέλη και οι διοικήσεις των εν λόγω εταιρειών που έχουν συμβληθεί, με οποιαδήποτε μορφή, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Αν οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν πάρει άλλα έργα και προμήθειες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην περίοδο του κ. Τατούλη, ποια είναι αυτά και με τι εκπτώσεις; Ακόμα, αν συμμετάσχουν με υπεργολαβίες σ’ άλλες αναθέσεις και ποιες είναι αυτές;

Αν έχουν απασχολήσει παρεμφερή προβλήματα (κατάθεση ενστάσεων στους διαγωνισμούς και τις προμήθειες, ανακοινώσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης κ.ά.) πάλι στο παρελθόν, πότε και γιατί, τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας.

Αν γνώριζαν περί των αναφερομένων τα άλλα στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (προεδρείο Περιφερειακού Συμβουλίου, αντιπεριφερειάρχες, μέλη Οικονομικής Επιτροπής).

Ιδιαίτερα για τις απευθείας αναθέσεις, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, αν ισχύουν, ζητάμε να μας δοθούν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και τα σχετικά έγγραφα».

Με τη σειρά τους οι εταιρείες ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ και ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ, οι οποίες εμπλέκονται στο δημοσίευμα, αναφέρουν:

«Είμαστε υποχρεωμένοι προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας ν’ αναφερθούμε στα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που αφορούν στις τρεις εταιρείες του ομίλου και περιέχουν πληθώρα ανακριβών και ψευδών στοιχείων.

Αν και τα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν ότι οι εταιρείες του ομίλου αναλαμβάνουν τα έργα με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, έντεχνα περιέχουν ψευδή στοιχεία, προκειμένου να υπηρετήσουν τους δικούς τους στόχους και να βλάψουν τις εταιρείες.

Σχετικά με τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωρίζουμε ότι:

Η εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, μια από τις ισχυρότερες τεχνικές εταιρείες με έδρα την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συσσωρευμένη εμπειρία 30ετίας και πλέον, κατασκευάζει τεχνικά έργα στην Ελλάδα (Πελοπόννησο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Άρτα) και στο εξωτερικό, τα οποία έχει ολοκληρώσει επιτυχώς.

Η ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ και η ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ ουδέποτε ανέλαβαν την εκτέλεση έργων με απευθείας ανάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όλα τα έργα τα ανέλαβαν κατόπιν διαγωνιστικών διαδικασιών, στις οποίες συμμετείχε κάθε εταιρεία που είχε δικαίωμα και ενδιαφέρον.

Είναι ψευδές ότι η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ ιδρύθηκε την τελευταία 2ετία και είναι κατασκευαστική εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει δημόσια έργα. Το αληθές είναι ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008, το επενδυτικό της πρόγραμμα εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο στις 23.12.2008 και υλοποιήθηκε άμεσα και η εταιρεία λειτούργησε το 2009 ως εμπορική εταιρεία παραγωγής, διάθεσης και διάστρωσης ασφαλτομειγμάτων.

Είναι ψευδές ότι το έτος 2011 και το έτος 2012 η εταιρεία ανέλαβε έργα ασφαλτόστρωσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με αναθέσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το αληθές είναι ότι παρήγαγε εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ασφαλτομειγμάτων για λογαριασμό ιδιωτών και σύναψε δύο συμβάσεις προμήθειας συνολικά 830 τόνων ασφαλτομείγματος με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προσφέροντας την οικονομικότερη προσφορά.

Είναι ψευδές ότι τα παιδιά του κ. περιφερειάρχη είναι ιδιοκτήτες και μέτοχοι των τριών εταιρειών. Το αληθές είναι ότι εργάζονται στις εταιρείες του ομίλου, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, και συμμετέχουν στη διοίκησή τους από το 2008.

Οι εταιρείες θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται και να επενδύουν στον τόπο τους, προσφέροντας εργασία και υπηρεσίες».

Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις