Για υπερβολική ταχύτητα και μέθη οι έλεγχοι της Τροχαίας την προηγούμενη εβδομάδα

Πρώτη Δημοσίευση: 05/09/2019 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/09/2019 17:22
Μεσσηνία: Έγιναν 178 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις
 
Σχεδόν μια μικρή πόλη της Ελλάδας ελέγχθηκε μέσα σε μια εβδομάδα από τις υπηρεσίες της Τροχαίας σε όλη τη χώρα για υπερβολική ταχύτητα και μέθη, και ένα ολόκληρο χωριό βεβαιώθηκε ότι ήταν παραβάτες!
Η Αστυνομία έχει αυξήσει το τελευταίο διάστημα τους ελέγχους της, ενώ το ίδιο διάστημα την προηγούμενη εβδομάδα, στη Μεσσηνία, πραγματοποιήθηκαν 178 έλεγχοι για τις ίδιες επικίνδυνες παραβάσεις.
Όλοι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας που εφαρμόζεται από πέρυσι, «παράβαση της εβδομάδας», με στόχο την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.
 
31.000 έλεγχοι
Την προηγούμενη βδομάδα, από 26 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Στο πλαίσιο αυτό, από 1.350 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 31.010 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.440 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
 
Στη Μεσσηνία
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (677), της Αττικής (655), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (471), στο οδικό δίκτυο των Σερρών (372) και του Κιλκίς (359).
Στη δε Μεσσηνία την προηγούμενη εβδομάδα συγκροτήθηκαν 8 συνεργεία ελέγχων και πραγματοποιήθηκαν 178 έλεγχοι. Κατά τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις του ΚΟΚ για υπερβολική ταχύτητα και 13 για οδήγηση υπό την  επίδραση οινοπνεύματος.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και τις επόμενες εβδομάδες με αμείωτη ένταση, σε διαφορετικές παραβάσεις, και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις