Δ.Σ. Τριφυλίας: «Μακελειό» και αποχωρήσεις για τους απολυμένους συμβασιούχους

Πρώτη Δημοσίευση: 01/03/2019 11:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/03/2019 11:27
Το χάσμα ιδεών, αντιλήψεων, αλλά και πολιτικής θεώρησης των πραγμάτων μεταξύ απερχόμενου δημάρχου Τριφυλίας και αντιπολίτευσης, ακόμη και μεταξύ της ίδιας της απερχόμενης συμπολίτευσης, στο θέμα των απολυμένων συμβασιούχων-παρατασιούχων καθαριότητας, έγινε πασιφανές στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας.
Επίσης, διεφάνη ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει έκαστος των απερχόμενων αιρετών του Δήμου Τριφυλίας τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν κάθε μέρα στο δρόμο «παλεύοντας» για την καθαριότητα και προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο Δήμο, αλλά κυρίως στους δημότες και επισκέπτες για τη δημόσια υγεία, που πλέον, μετά την απόλυσή τους ύστερα από δικαστική απόφαση, είναι «στο κόκκινο».
Το σοβαρό θέμα της απόλυσης των συμβασιούχων, που αυτονοήτως έχει προεκτάσεις και διαστάσεις που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλο και ακολούθως από τον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντο Κουκούμη, αλλά και τον Σωτήρη Μπακούρο.
Κι όμως, ούτε στα απλά και αυτονόητα υπάρχει πεδίο συναντίληψης στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας και παραλίγο να μη γίνει – όπως και ουσιαστικά δεν έγινε –σοβαρή και συγκροτημένη κουβέντα, με τους απολυμένους συμβασιούχους να είναι παρόντες, να ζητάνε το λόγο, να υπάρχει αντίδραση από το προεδρείο του Σώματος, να γίνεται κακός χαμός και, τελικά, να δυναμιτίζεται το κλίμα. Με την πρόταση, δε, του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσίγγανου, για λήψη απόφασης ότι οι άνθρωποι αυτοί χρειάζεται να παράσχουν υπηρεσίες στο Δήμο μέχρις ότου «πιάσουν» δουλειά οι μόνιμοι του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, όλοι συμφώνησαν, αλλά ωστόσο απόφαση δεν ελήφθη.
Η στάση του προεδρείου και του δημάρχου ανάγκασε σε αποχώρηση από τη συνεδρίαση τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλο και το δημοτικό του σύμβουλο, Αλέκο Κουτρουμπή, όπως και τον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντο Κουκούμη. Όσα, δε, ακούστηκαν από εκπρόσωπο των συμβασιούχων για δέσμευση του δημάρχου για παραμονή στην εργασία τους για δύο μήνες, που δεν υλοποιήθηκε, και τις απειλές του δημάρχου σε βάρος συμβασιούχου για μηνύσεις και δικαστήρια, προφανέστατα και δεν τιμούν την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Η δε τοποθέτηση του απερχόμενου προέδρου για το τι λέει ο κ. δήμαρχος και τι είπε η εκπρόσωπος των εργαζομένων, για όσα ελέχθησαν μεταξύ εκείνης και του κ. δημάρχου, είναι πέρα για πέρα εκτός κάθε λογικής, νομικής και θεσμικής λειτουργίας, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος δεν μπορεί να εκφράζεται για όσα διημείφθησαν μεταξύ δύο ατόμων χωρίς ο ίδιος να είναι αυτήκοος μάρτυρας.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις