Νίκας: ΥΠΕΚΑ και συμφέροντα "μπλοκάρουν" τη λύση στα σκουπίδια

Πρώτη Δημοσίευση: 19/01/2013 02:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2013 11:14

 

Σε δηλώσεις και προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr.

 


Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «μείζον πρόβλημα για την Πελοπόννησο είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και υπεύθυνο για την καθυστέρηση επίλυσής του είναι το κράτος». Συμπλήρωσε δε πως το πρόβλημα των σκουπιδιών δε λύνεται και εξαιτίας συμφερόντων, τα οποία ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση. «Αν και έχουν διασφαλιστεί 400 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση, παρ’ όλα αυτά η Περιφέρεια έχει αφεθεί στην τύχη της», τόνισε.

 


Υπογράμμισε ακόμη ότι οι προτάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου αφορούν στην κομποστοποίηση και ήπια διαχείριση των απορριμμάτων, το υπουργείο Περιβάλλοντος, όμως, ανέφερε, δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βοηθηθούν οι Δήμοι και να λάβει τέλος αυτή η «ντροπή» και το «εθνικό θέμα», όπως χαρακτήρισε το πρόβλημα των σκουπιδιών.

 


Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η ΠΕΔ Πελοποννήσου έχει ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών να υπάρξει υποστήριξη και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ο Δήμος Τρίπολης, ο Δήμος Καλαμάτας – που δαπανά για τη διαχείριση των απορριμμάτων περίπου 50 εκατομμύρια το χρόνο-, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, αλλά και ο Δήμος Πύργου (σ.σ. ανήκει στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας), οι οποίοι χειμάζονται από τα σκουπίδια και έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις