Εντάσσεται το Καλαμάτα- Πύλος- Μεθώνη στη «νέα γενιά» έργων ΣΔΙΤ του Υπουργείου

Πρώτη Δημοσίευση: 18/10/2019 19:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/10/2019 19:38
Τη δυνατότητα υλοποίησης έργων υποδομής μέσω των έργων-ΣΔΙΤ εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, μέσω βήματος συνεδρίου προανήγγειλε τη χρήση των ΣΔΙΤ ως μία από τις επιθυμητές για το υπουργείο λύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, πριν από μερικές ημέρες έγινε η πρώτη συνάντηση του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάστηκαν σε πρώτη φάση φάκελοι έργων-ΣΔΙΤ που είναι ήδη σε κάποια εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για το μεγάλο οδικό έργο Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, τα κτηριακά έργα για σχολεία στην Κρήτη και την Κεντρική Μακεδονία, τα δικαστήρια σε Έδεσσα και Ηράκλειο κ.ά. Έγινε, επίσης, η πρώτη αναφορά στο έργο-ΣΔΙΤ που προωθεί το υπουργείο ΥΠΟΜΕ για την αναβάθμιση της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε να υπάρξουν νέες συναντήσεις στο άμεσο μέλλον με στόχο την ωρίμανση των έργων που θα προωθηθούν, αλλά και άλλων που προτίθεται να φέρει στο τραπέζι το υπουργείο Υποδομών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία λίστα με έργα που μπορούν να τρέξουν μέσω των ΣΔΙΤ και να αρχίσουν οι διαδικασίες υλοποίησης τους.
Η κινητικότητα στο Υπ.ΥΠΟΜΕ ήταν μεγάλη την περασμένη εβδομάδα, καθώς υπήρξε η σημαντική συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, με την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ για τα μεγάλα έργα.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις