Το πρώτο «open coffee» στην Καλαμάτα είναι γεγονός!

Πρώτη Δημοσίευση: 12/11/2013 13:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/11/2013 13:06

To «Open Coffee» φθάνει και στην Καλαμάτα. Όσοι ενδιαφέρονται για νέες τεχνολογίες , startups αλλά και το πώς αυτά μπορούν να γίνουν πραγματικές οντότητες μέσα από την τέχνη του επιχειρείν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να λύσουν τις απορίες τους , την επόμενη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου  στην πρώτη συνάντηση του "Open Coffee" στην πόλη μας.

Στόχος αυτής της πρώτης συνάντησης είναι να φέρει κοντά τα δημιουργικά μυαλά της πόλης της Καλαμάτας και να αποτελέσει ένα έναυσμα για τη συγκρότηση μίας δυναμικής, ανοικτής και δραστήριας κοινότητας.
Η εκδήλωση είναι, εξ’ορισμού, δωρεάν & ανοικτή. Ελάτε για έναν καφέ ή ένα ποτό. Περισσότερες πληροφορίες και στο facebook event.

• -Η συνάντηση: την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στον πάνω όροφο του Bistroteca (κεντρική πλατεία Καλαμάτας) που αποτελεί ιδανικό χώρο για το απαραίτητο networking.


Τι εστί όμως «open coffee» ;

23 Φεβρουαρίου 2007. Ο δραστήριος Saul Klein ανακοινώνει από το blog του πως την επόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται διαθέσιμος σε ένα Starbucks του κεντρικού Λονδίνου, για όποιον ενδιαφέρεται να τον συναντήσει.


‘Ας καθιερώσουμε στο εξής ένα σταθερό σημείο ανοικτών και περιοδικών συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών, επενδυτών ή και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, σε ένα εντελώς ανεπίσημο περιβάλλον‘, προτείνει.

Απλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, υψηλές προδιαγραφές ή μεγάλες προσδοκίες. Ας τα πούμε, από κοντά.

Η πρώτη συνάντηση αποδείχθηκε επιτυχής. Περίπου 75 άτομα συμβατών, περί start-up, ενδιαφερόντων συγκεντρώθηκαν, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες, business cards και cocktails. ‘Δουλεύει, και είναι fun. Ας το ξανακάνουμε. Και ας διαδώσουμε το concept.’ To Open Coffee Club ήταν γεγονός.
6 μήνες μετά, η ιδέα έχει διαδοθεί σε 66 πόλεις, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Από το Κέιπ Τάουν ως το Ελσίνκι και από το Σίδνεϋ ως το Βανκούβερ, nerds και marketers, bloggers και δημοσιογράφοι, venture capitalists και developers, νέοι επιχειρηματίες και πεπειραμένοι PRs, όλοι μαζί απολαμβάνουν τη δυνατότητα του chatting, σε ένα social network που πρωτίστως δημιουργήθηκε για να είναι real-world.
Μεταξύ της πληθώρας αντίστοιχων γεγονότων που υλοποιούνται στο εξωτερικό, θεωρήσαμε το Open Coffee ως τη βέλτιστη επιλογή για τη φιλοξενία της ελληνικής κοινότητας των start-up. Αν μη τι άλλο, το brand είναι απόλυτα συμβατό με το ελληνικό ταπεραμέντο, προσιτό και άμεσο.


Η ελληνική εκδοχή των συναντήσεων αφομοιώνει πλήρως τα τυπικά και απόλυτα επιθυμητά χαρακτηριστικά της μητρικής ιδέας. Οι συναντήσεις πρόκειται να πραγματοποιούνται την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα, με αρχή τον Σεπτέμβριο. Το τίμημα εισόδου είναι μηδενικό. Η πρόσκληση ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, η γραβάτα μη υποχρεωτική, μάλλον απευκταία. Επιπλέον, πρόκειται να επιχειρηθεί ηδιάνθιση του βασικού concept, με σκοπό την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των επιδιώξεων του Open Coffee Club Greece. Ανακοινώσεις και λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν σύντομα.

Σε συμφωνία με τα προηγούμενα, το OpenCoffee.gr αποτελεί τη διαδικτυακή εκδοχή των συναντήσεων, κατ’ επέκταση, επίσης το κανάλι πληροφόρησης σχετικά με αυτές. Το συμμετοχικό blog, επομένως, πρόκειται να καλύψει θεματολογία που αφορά τις ελληνικές start-up, για παράδειγμα παρουσίαση και κριτική θεώρηση νέων ή και παλαιότερων προσπαθειών από το ελληνικό διαδίκτυο, θέματα χρηματοδότησης και καλλιέργεια ικανοτήτων του νέου επιχειρηματία, βέλτιστες πρακτικές και εξελίξεις στο χώρο.


Μάθετε περισσότερο εδώ
Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις