Τρεις και σήμερα για 7η φορά μπροστά στις κάλπες

Πρώτη Δημοσίευση: 04/07/2019 17:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/07/2019 17:52
Ανάμεσα σε 17 ψηφοδέλτια ισάριθμων κομμάτων και 76 υποψήφιους βουλευτές θα κληθούν τελικά την Κυριακή 193.407 Μεσσήνιοι ψηφοφόροι να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους για το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Χθες στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας έφθασαν και τα τελευταία ψηφοδέλτια (δεν είχαν σταλεί από το κόμμα «Ελλήνων Συνέλευσις») και σήμερα θα ετοιμασθούν οι εκλογικοί σάκοι που θα παραλάβουν οι 6 Δήμοι της Μεσσηνίας για τα 498 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου στο νομό.
 
Τα κόμματα
Από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας είχαν ανακηρυχθεί 18 κόμματα ότι θα συμμετείχαν με υποψηφίους, ωστόσο το «Αγροτικό Κόμμα Ελλάδος» κόπηκε από τον Άρειο Πάγο, διότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.
Έτσι, οι Μεσσήνιοι ψηφοφόροι την Κυριακή στα εκλογικά κέντρα θα βρουν ψηφοδέλτια των εξής κομμάτων (η σειρά είναι σύμφωνα με την ανακήρυξη που έγινε από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας):
-Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), Νέα Δημοκρατία, Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ένωση Κεντρώων, Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελόπουλος, Δημιουργία Ξανά - Θάνος Τζήμερος, Ελλήνων Συνέλευσις, Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε.), Μερα25, Πλεύση Ελευθερίας - Ζωή Κωνσταντοπούλου, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας, ΚΚΕ (μ-λ), Λαϊκή Ενότητα, μ-λ ΚΚΕ, Συνασπισμός Συνεργαζόμενων Κόμματων «Κίνημα Αλλαγής», Συνασπισμός Συνεργαζόμενων Κομμάτων με την προσωνυμία: Ε.ΠΑ.Μ. - Α.Κ.Κ.ΕΛ. στο οποίο συμμετέχουν τα πολιτικά κόμματα: Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ) και Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ).
 
Αποτελέσματα
Το υπουργείο Εσωτερικών από χθες καθόρισε και τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ενώ και αυτή τη φορά σε αρκετούς δικαστικούς αντιπροσώπους θα δοθούν tablets, προκειμένου να κάνουν ηλεκτρονική μετάδοση απευθείας μετά την καταμέτρηση.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα συλλεγούν απευθείας και τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών. Προτεραιότητα στη μετάδοση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα έχουν οι ψήφοι των συνδυασμών και θα ακολουθήσει η επεξεργασία των σταυρών των υποψηφίων των εθνικών εκλογών.
Το ελάχιστο που θα γίνει από τα εκλογικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είναι να καταχωρηθούν οι σταυροί των συνδυασμών που θα λάβουν έδρες στη Βουλή. Η καταχώριση των υπολοίπων συνδυασμών από το υπουργείο Εσωτερικών έχει διευκρινισθεί ότι είναι προαιρετική.
Τέλος, από το υπουργείο διευκρινίσθηκε ότι τα καταστήματα των ∆ήμων θα παραμείνουν ανοιχτά έως και την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις