Χρηματοδότηση των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης με 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών

Πρώτη Δημοσίευση: 09/02/2019 10:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/02/2019 10:18
Το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας με 400.000 ευρώ έχει ανάψει από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.
Να σημειωθεί ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2018  είχε εγκριθεί εγκαίρως από το υπουργείο Οικονομίας χρηματοδότηση τριών εκατομμυρίων ευρώ για το Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να αποκατασταθεί το εσωτερικό δίκτυο των ορεινών χωριών του Δήμου, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016.
Άλλα μία χρηματοδότηση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ είχε εγκριθεί στις αρχές Αυγούστου του 2018 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνουν έργα στα επικίνδυνα σημεία της Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης.
Τα έργα αφορούν στην κατασκευή τάφρων και τοίχων αντιστήριξης, την αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατακρημνίσεων βράχων, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό και κατασκευή νέων κόμβων.
Ακολούθως, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εγκρίθηκε η επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ στην ΔΕΥΑ Μεσσήνης για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις