Ανησυχία και «αιχμές» Αναστασόπουλου για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Πρώτη Δημοσίευση: 08/02/2018 09:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/02/2018 09:54
«Ο Τσώνης λύνει τα προβλήματα μόνο στα λόγια»
 
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, πάνω στα ζητήματα επικαιρότητας του Δήμου Μεσσήνης, παραχώρησε χθες το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος.
 
«Ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος να γίνει με όρους του 21ου αιώνα και όχι με του 1950»
Ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου εκδηλώνοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις γύρω από το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, που, όπως σημείωσε, κινδυνεύει να χαθεί.
Υπενθύμισε ότι είναι έτοιμη η μελέτη της παραλιακής χάραξης, για την οποία είχαν περάσει περιβαλλοντολογικοί όροι και είχε προσαρμοστεί στις «επιθυμίες» του Δ.Σ. Μεσσήνης, η οποία και θα μπορούσε να έχει δημοπρατηθεί.
Επίσης, ανέφερε ότι από τα τέλη του ’16 αναμένουν τη μελέτη που προετοιμάζει ο «Μορέας» πάνω στη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου.
Ο κ. Αναστασόπουλος υπενθύμισε ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Τσώνης, έχει δεσμευτεί να φέρει και τις δύο μελέτες, όταν τελειώσουν, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να συγκριθούν τα κόστη κατασκευής και το Σώμα να αποφασίσει για την πιο συμφέρουσα για το Δήμο. Πρόσθεσε δε, ότι- σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση- εκεί θα αποδειχθεί ότι η μελέτη της παραλιακής χάραξης δεν είναι «Φαραωνική» όπως είχαν κάποιοι υπαινιχθεί, αλλά ίσως κοστίζει και λιγότερο από την αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Τόνισε, επίσης, ότι ο νέος δρόμος πρέπει να κατασκευαστεί με όρους του 21ου αιώνα και όχι με όρους του 1950 που ο κάθε παράγοντας ζητά να περάσει κοντά από το κτήμα του…
Ζήτησε, τέλος, από τον κ. Τσώνη να σταματήσει να κρύβεται γύρω απ’ αυτό το ζήτημα και να πάρει ξεκάθαρη θέση, ενώ υπογράμμισε ότι αν το έργο χαθεί, η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά στο σημερινό δήμαρχο Μεσσήνης… Απαντώντας σε ερώτηση αν υπονοεί κάτι λέγοντας «για όρους του 1950», ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι εκφράζει την ανησυχία κατοίκων της Ανάληψης που είχαν δει ένα προσχέδιο του δρόμου και κατέληγε σε ένα «Σίγμα τελικό», ενώ θα μπορούσε να πηγαίνει ευθεία.
Για να σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι ανησυχίες, τόνισε ότι πρέπει ο κ. Τσώνης να σταματήσει να κυκλοφορεί με τη «μελέτη» στο πορτμπαγκάζ και να τη φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Συγχαρητήρια σε Χαρίτση για το σχολείο στο Πεταλίδι, «καθυστέρηση» καταλόγισε σε Τσώνη
Ο Στάθης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση για την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου.
Αρχικά συνεχάρη τον κ. υπουργό που επενέβη τόσο άμεσα και χρηματοδότησε μέσω του ΠΔΕ με 450.000 ευρώ την επισκευή του σχολείου.
Αναφορικά με το «ιστορικό» της υπόθεσης και τις αναφορές που έγιναν προς τη δική του Δημοτική Αρχή το περασμένο Σάββατο, ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι παρέλαβε στα «χαρτιά» από τον πρώην Δήμο Πεταλιδίου μια απόφαση για χρηματοδότηση 500.000 ευρώ, την οποία επικαιροποίησε από τον ΟΣΚ και προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου το 2013, καθώς και στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Το έργο «σκόνταψε» από τον ανάδοχο, καθώς δεν είχε οικοδομική άδεια, όπως πολλά ακόμα παλιά σχολικά κτήρια, και σταμάτησε η δημοπρασία.
Συμπλήρωσε δε ότι η δική του Δημοτική Αρχή έκανε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το σχολικό κτήριο απέκτησε Οικοδομική Άδεια στις 22/1/2015, δύο μέρες μόλις μετά την ανάληψη καθηκόντων του κ. Τσώνη.
Αναρωτήθηκε δε, γιατί από τότε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Τσώνης δεν έκανε τίποτα πάνω σ’ αυτό το θέμα παρά μόνο τον περασμένο μήνα ενημέρωσε τον κ. υπουργό, τον οποίο και συνεχάρη για την άμεση ανταπόκριση.
 
Μεγάλα τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών
Ο κ. Αναστασόπουλος στο τέλος της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες της Μεσσήνης, τόσο στο οδικό επαρχιακό δίκτυο όσο και στην αγροτική οδοποιία, ζητήματα που κρατούν πίσω τις παραγωγικές «δυνάμεις» της περιοχής. Κατηγόρησε το δήμαρχο Μεσσήνης ότι «λύνει» τα προβλήματα μόνο στα λόγια, υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει κάνει το παραμικρό ακόμα για το αρδευτικό του Τρικόρφου, που «λιμνάζει», έργο που είναι πολύ αναπτυξιακό.
Μάλιστα, υπενθύμισε ότι, όταν κατέθεσε ερώτηση πάνω σ’ αυτό το θέμα, ο δήμαρχος εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης/11/2017 γεμάτος υποσχέσεις ότι τα έργα εντάσσονται σε χρηματοδότηση από τον υπουργό κ. Χαρίτση, ωστόσο τίποτα πάνω σ’ αυτά δεν ανακοίνωσε ο κ. Χαρίτσης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, τρεις μήνες μετά τις «ανακοινώσεις» Τσώνη, ενώ και κανείς γενικός γραμματέας δεν έχει πει το παραμικρό.
Επίσης, ανέφερε και τις «υποσχέσεις» του Γ. Τσώνη για την υδραυλική μελέτη στην Αρχαία Μεσσήνη, η οποία υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες του ’16, την οποία ακόμα αναμένουν, ενώ σημείωσε ότι και η 3η επαρχιακή οδός παραμένει σε «μαύρο χάλι» με ευθύνη της Περιφέρειας, στην οποία όμως δεν έχει ασκήσει καμία πίεση η Δημοτική Αρχή.
 
Του Κώστα Γαζούλη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις