Προτάσεις θεραπείας της Υγείας στη Μεσσηνία από τον Ιατρικό Σύλλογο

Πρώτη Δημοσίευση: 07/09/2019 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/09/2019 19:16
Μετά τη χθεσινή του επίσκεψη-συνάντηση με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας-Ν.Μ. Καλαμάτας και τη διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας συζήτησε διεξοδικά το σοβαρό πρόβλημα της αναστολής της λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Μ.-Ν.Μ. Κυπαρισσίας, καθώς και την υποστελέχωση Κλινικών και Τμημάτων και των δύο νοσοκομείων.
Διαπιστώθηκε, αναφέρεται, «προσπάθεια εκ μέρους της Διοίκησης να βρει ιατρούς για να καλύψουν τις κενές θέσεις. Ακόμη και του τρέχοντος μήνα. Να σημειωθεί ότι πολλές Κλινικές και των δύο νοσοκομείων δεν έχουν καλύψει όλες τις ημέρες του μήνα Σεπτέμβριο με εφημερίες. Πολλώ δε μάλλον με ασφαλείς εφημερεύσεις.
Διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην αλόγιστη- και χωρίς να εξασφαλίζεται η λειτουργία των τμημάτων που έφευγαν- μετακίνηση ιατρών με μόνιμες οργανικές θέσεις από το Γ.Ν.Μ.-Ν.Μ. Κυπαρισσίας, όπως δύο χειρουργών, ενός ορθοπαιδικού, μιας αναισθησιολόγου και μιας νεφρολόγου, που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Η παρουσία τους σήμερα που το νοσοκομείο, δυστυχώς, βρίσκεται στη χειρότερή του κατάσταση από πλευράς λειτουργίας και ασφαλών παροχών υγείας, κρίνεται απαραίτητη για να ξεκινήσει η ομαλή του λειτουργία.
Για το λόγο αυτό προτάθηκε στον κ. Μπέζο, σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ, να επανορθώσει με την άμεση επιστροφή των παραπάνω ιατρών, καθώς υπάρχει το νομικό πλαίσιο και να το πράξει άμεσα. Παράλληλα, προτάθηκε η άμεση εύρεση και άλλων ιατρών υπηρετούντων στις Μονάδες Υγείας της Μεσσηνίας όπως με τη θέληση και συναίνεσή τους αποφασίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας μέχρι να επανδρωθεί πλήρως, προτάσσοντας ασφαλές καθεστώς εφημερίας και παροχών υγείας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας με αίσθημα ευθύνης παρακολουθεί και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να βρεθεί άμεσα λύση στην εικόνα υποστελέχωσης που παρουσιάζει σήμερα το Γ.Ν. Μεσσηνίας».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις