Στο δήμαρχο Καλαμάτας για το «Αθηνά» η Διοίκηση του ΤΕΙ

Πρώτη Δημοσίευση: 20/12/2012 21:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/12/2012 21:05

 

Υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν δεκτές πολλές από τις προτάσεις που έχει διατυπώσει στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά» το ΤΕΙ Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα απάντησε χθες σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης, Παν. Καζάκος, κατά τη συνάντηση της Διοίκησης του Ιδρύματος με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παν. Νίκα.

 


Ο κ. Νίκας τάχθηκε υπέρ των προτάσεων που έχουν διατυπωθεί από το ΤΕΙ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, χαρακτήρισε αναγκαία την ενδυνάμωσή του, απέρριψε κατηγορηματικά την όποια πιθανότητα μείωσης του ΤΕΙ, δηλώνοντας ταυτόχρονα τη συμπαράστασή του σε ό,τι του ζητηθεί.

 


Ανακοίνωσε δε ότι πολύ σύντομα θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, από τον οποίο θα ζητήσει την ενδυνάμωση του ΤΕΙ, που τόσα έχει προσφέρει.

 


Τις ευχαριστίες του ΤΕΙ στο δήμαρχο Καλαμάτας απηύθυνε ο απερχόμενος πρόεδρος Ανδ. Κανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντηση του ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας στις 27 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητηθούν ο προϋπολογισμός και οι προτάσεις του Ιδρύματος επί του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 


Από την πλευρά του, ο κ. Καζάκος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική λογική της δημιουργίας τμημάτων και σχολών «στη μέση του πουθενά», με κακές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας.      

 


Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Δημ. Βελισαρίου, ο αναπληρωτής πρόεδρος Συμβουλίου Διοίκησης Ι. Παπουτσής, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περ. Μαντάς.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις