Με πολύχρωμες κλωστές…


Πρώτη Δημοσίευση: 29/05/2013 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/05/2013 18:46
 

-Όταν «βάφτιζα» αυτή τη στήλη «Πινελιές πολύχρωμες», ήθελα να δώσω, είτε με εύθυμη διάθεση είτε με χαριτωμενιές, το στίγμα όσων συμβαίνουν γύρω μας. Πάντα, όμως, πολύχρωμες…
-Τώρα, γιατί πολλές φορές υπερισχύει το μαύρο χρώμα, είναι υπό διερεύνηση. Είναι τα άσχημα που καταγράφονται πιο έντονα στη μνήμη μου και γράφοντάς τα νομίζω ότι τα ξορκίζω; Είναι αυτά που πρώτιστα με θυμώνουν και θέλω τάχιστα να αλλάξουν;
-Συγχωρήστε μου μια μαύρη πινελιά και μετά σας υπόσχομαι πως θα κεντήσω το τσουβάλι με μεταξωτές πολύχρωμες κλωστές…
-Πληρώνουν αδρά οι πελάτες για φαγητό προσαρμοσμένο στη μεσογειακή διατροφή σε ακριβά εστιατόρια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.
-Αντίθετα, οι νέες γενιές των Ελλήνων, στην καρδιά της Μεσογείου, άλλαξαν τη διατροφή τους με ό,τι άχρηστο, όπως αναφέρουν έρευνες. Κι αυτό, βέβαια, γίνεται με την άδεια και προτροπή – λόγω ευκολίας – προηγούμενων γενιών.
-Και μόνο αυτό το γεγονός, είναι ή όχι ένδειξη βλακείας;
-Πάμε τώρα στα πολύχρωμα.
-Την Κυριακή το βράδυ, από τη βεράντα σπιτιού σε ψηλό σημείο της Καλαμάτας, βλέπαμε ένα σχεδόν ολόγεμο φεγγάρι να στεφανώνει το Καλάθι, με το σκούρο μπλε του Μεσσηνιακού να το περιμένει υπομονετικά να φθάσει στο σημείο που θα δημιουργήσει ένα χρυσό μονοπάτι προς την ακτή.
-Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη φυσική ομορφιά, τότε ποια είναι; Και αξίζει να την απολαμβάνουμε, ζώντας πραγματικά γι’ αυτήν ακριβώς τη στιγμή.
-Άκουσα κάτι που πολύ μου άρεσε. Είχε γράψει ο Φλομπέρ πως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν έχουν ιστορία…
-Είναι κάποιες στιγμές, λοιπόν, που αξίζουν να τις απολαμβάνουμε, έστω και με τίμημα να μην έχουμε ιστορία…
α.α.
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου