Εγκαίνια και ιππικοί αγώνες αύριο στο Πλατύ

Πρώτη Δημοσίευση: 22/04/2017 08:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/04/2017 08:48
Αύριο, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιππικού Κέντρου Πλατέος και θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες, με εκκίνηση από το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Πλατύ.
Οι αγώνες ανάγονται στην εποχή της Τουρκοκρατίας, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου χθες ο Γιώργος Φάβας, πρόεδρος της Διοκλής ΑΕ - δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για το συντονισμό της διοργάνωσης των αγώνων και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατέος Νικόλαος Νίκας.
Ο κ. Φάβας ανέφερε ότι θα μετάσχουν, σύμφωνα με τις έως τώρα δηλώσεις, 12 καθαρόαιμοι ίπποι και 4-5 μιγάδες. Οι χώροι είναι έτοιμοι για τους αγώνες, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας διέθεσε τα αναγκαία μηχανήματα και προσωπικό για την προετοιμασία τους. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας έχει χορηγήσει την από 18 Απριλίου 2017 άδεια διεξαγωγής των αγώνων και για την ασφαλή διενέργειά τους θα φροντίσει η Δημοτική Αστυνομία.
Η Αναστασία Μπελογιάννη, δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών και πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις», κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες, που θα διεξαχθούν σ' ένα χώρο «κόσμημα» για το Δήμο Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή.
 
Πρόγραμμα
11.00: Εγκαίνια του Αθλητικού Δημοτικού Ιππικού Κέντρου Πλατέος
11.30: Διεξαγωγή 1ης ιπποδρομίας
11.45: Διεξαγωγή 2ης ιπποδρομίας
12.00: Διεξαγωγή 3ης ιπποδρομίας
12.15: Ιπποδρομία ντόπιων και μιγάδων ίππων
12.30: Τελική ιπποδρομία.
Τις ιπποδρομίες διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου, με έδρα το Πλατύ.
 
Έργο αναβάθμισης
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες για την αναβάθμιση του ιπποδρομίου στο Πλατύ πραγματοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος LEADER και ήταν προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Στις εργασίες περιελήφθησαν: κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, κατασκευή χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, κατασκευή περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, κατασκευή ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο – ανατολικά - αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου έκαστη.
Σκοπός είναι να καταστεί αυτός ο χώρος κέντρο εξάσκησης και αγώνων υπερπήδησης εμποδίων και δεξιοτεχνίας ίππων για όλη την Πελοπόννησο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης.


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις