Κάθειρξη 6 ετών σε Ρομά για κλοπές σπιτιών

Πρώτη Δημοσίευση: 21/06/2019 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2019 09:29
Η παρατηρητικότητα των κατοίκων του οικισμού οδήγησε την Αστυνομία στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ρομά που το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας καταδίκασε χθες για κλοπές σπιτιών στο Καφού στην περιοχή των Χράνων.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένες κλοπές και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 
Το περίεργο αυτοκίνητο
Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι βρέθηκε στο χωριό τον Ιούνιο του 2017 για διήμερες διακοπές σε συγγενικό του πρόσωπο. Ευρισκόμενοι στη βεράντα του σπιτιού είδαν ένα αυτοκίνητο άγνωστο στην περιοχή να είναι σταματημένο και μετά να κατευθύνεται προς έναν αγροτικό δρόμο που μόνο κάποιος κάτοικος της περιοχής θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Στη συνέχεια έμαθαν για κλοπή σε σπίτι Γερμανού και ενημέρωσαν την Αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που είχαν δει.
Κάτοικος του χωριού είπε ότι την περίοδο εκείνη είχαν σημειωθεί αρκετές κλοπές στην περιοχή και ήταν όλοι τους ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί. Είδε το ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο, όπως είπε, καταμεσήμερο, μέσα στη ζέστη, ήταν σταματημένο και εντός ήταν κάποια άτομα. Μετά πήρε κατεύθυνση που ήταν περίεργη και μέσα σε λίγη ώρα επέστρεψε. Κατάφερε να συγκρατήσει τα δύο νούμερα από την πινακίδα του και τα έδωσε στην Αστυνομία.
 
Τα έκαναν άνω κάτω
Ο Γερμανός που έπεσε θύμα κλοπής κατέθεσε ότι έλειψε από το σπίτι του για 45 λεπτά, πηγαίνοντας στο διπλανό χωριό για να σηκώσει χρήματα από ΑΤΜ και να αγοράσει τσιγάρα. Όταν γύρισε βρήκε το σπίτι ανακατωμένο, αλλά δεν έλειπε κάτι, καθώς, όπως υπέθεσε, έψαχναν μόνο για χρήματα και αυτά τα είχε επάνω του.
Αντίθετα, σε σπίτι άλλου Γερμανού που μπήκαν, εκτός από 100 ευρώ που βρήκαν, πήραν  κι άλλα πράγματα, όπως χαρτοφύλακα, ένα ακριβό ακουστικό βαρηκοΐας, ακόμα και τα σαμπουάν.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις