Δήμοι Μεσσηνίας :: Καλαμάτα

20/07/2018 - 17:50
Θαυμάσια είναι η πρωτοβουλία που η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ, το «Τάβλι», με τους Φίλιππο Σοφιανό και Πέρη Μιχαηλίδη, πρόκειται να περιοδεύσει σε κωμοπόλεις και χωριά της Μεσσηνίας. Κάποτε αυτό γινόταν συχνά, ειδικά από τα ερασιτεχνικά σχήματα, πλέον όμως είχε σταματήσει εδώ και χρόνια λόγω κυρίως οικονομικών δυσχερειών.
Το κοινό, ειδικά σε... Διαβάστε περισσότερα...
20/07/2018 - 14:36
Την απόφασή του για χαρακτηρισμό ως μνημείου του παλαιού λιθόστρωτου μονοπατιού με τους αναλημματικούς τοίχους, το οποίο συνέδεε τους οικισμούς της Κάτω Βέργας, της Άνω Βέργας και τον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Καλαμάτας, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.
Μάλιστα, η σχετική απόφαση του υπουργείου στις 9 Ιουλίου δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της... Διαβάστε περισσότερα...
20/07/2018 - 13:03
Από την εφημερίδα «Τα Νέα» προσκλήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας να καταθέσει την άποψή του για τον «Κλεισθένη», τον πρόσφατο νόμο για την Αυτοδιοίκηση. Το άρθρο του δημάρχου δημοσιεύθηκε προχθές και έχει ως εξής:
«Η χρησιμοποίηση του ονόματος του θεμελιωτή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας Kλεισθένη στον πρόσφατο νόμο για την Αυτοδιοίκηση, μάλλον προσβάλλει αυτήν... Διαβάστε περισσότερα...
20/07/2018 - 08:49
Σε καλή κατάσταση παραμένουν οι δημοτικές τουαλέτες στην Αριστομένους, στο ύψος της κεντρικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Κάτι, όμως, που παρατηρήσαμε και μας έκανε εντύπωση είναι ότι από τον έναν νιπτήρα λείπει εντελώς η μπαταρία.
Δεν ξέρουμε αν κλάπηκε ή δεν τοποθετήθηκε ποτέ, αλλά προφανώς πρέπει να διορθωθεί.
Π.Μπ.
20/07/2018 - 08:25
Σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Καλαμάτας και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, σε συνέχεια αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας και σε εκτέλεση σχετικής απόφασης της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία ο ΟΑΕΔ παραχωρεί χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο Καλαμάτας τη χρήση εδαφικού τμήματος επιφάνειας 642 τετραγωνικών μέτρων... Διαβάστε περισσότερα...
19/07/2018 - 21:59
Μήπως υπάρχει κάποια εξέλιξη για το σιντριβάνι της πλατεία Αμφείας; Αυτή είναι η ερώτηση που μας κάνουν επαγγελματίες της περιοχής, όταν περνούμε από το σημείο. Χθες, δε, μας είπαν ότι, εκτός από την άσχημη εικόνα, πλέον υπάρχει πρόβλημα και με τα κουνούπια, καθώς αυτά συγκεντρώνονται στο στάσιμο για μέρες νερό.
Απάντηση δεν μπορούμε να δώσουμε… ας... Διαβάστε περισσότερα...
19/07/2018 - 17:23
Γεμάτα Μεσσηνία ήταν τα χθεσινά φύλλα μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων. Τα "ΝΕΑ" φιλοξενούσαν τις απόψεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για το "Κλεισθένη". Ούτε και χθες άλλαξε άποψη για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Υποστήριξε ότι θα φέρει πολλά περισσότερα προβλήματα απ' όσα προσδοκά να λύσει.
Επίσης στη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας υπήρχε... Διαβάστε περισσότερα...
19/07/2018 - 08:30
Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» θα ενταχθεί από το Δήμο Καλαμάτας και τη ΔΕΥΑΚ το έργο με τίτλο «Αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών».
Πρόκειται για παρέμβαση αντικατάστασης του παλαιού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών.
Ο παλαιός αγωγός είναι... Διαβάστε περισσότερα...
19/07/2018 - 09:20
Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Παναγιώτης  Τσιμόγιαννης, ένας άνθρωπος με πλούσια δράση στα κοινά, αφού είχε διατελέσει νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος καθώς και πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ.
Ο Παναγιώτης Τσιμόγιαννης είχε γεννηθεί το 1953 και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5 το απόγευμα στη Σπερχογεία. 

Το "Θ"... Διαβάστε περισσότερα...
18/07/2018 - 12:44
Στις εννέα Ιούλη, με αριθμό 143/ΑΑΠ/9-7-2018, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, για το χαρακτηρισμό του καλντεριμιού από την Κάτω Βέργα μέχρι την Κάτω Βέργα, αλλά και πιο πάνω στο βουνό, μέχρι τον Άγιο Γεώργιο στο Καλάρι,... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες