Δήμοι Μεσσηνίας :: Καλαμάτα

22/09/2019 - 18:10
Σχηματίζεται σιγά σιγά η εικόνα της νέας δημοτικής αρχής. Μαθαίνουμε ότι προωθεί τον Κουκούτση, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για πρόεδρο στο Σύνδεσμο Ύδρευσης. Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν προβληματισμοί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι με τον Καλλικράτη και τη διοικητική ενοποίηση των προ-καποδιστριακών κοινοτήτων, η διοικητική διαχείριση του νερού... Διαβάστε περισσότερα...
22/09/2019 - 18:06
Ένα από τα θέματα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία του συνεδρίαση, ήταν και  η μελέτη με τίτλο «Κατασκευή προπονητηρίου στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας» και η υποβολή αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο κλειστό... Διαβάστε περισσότερα...
22/09/2019 - 09:56
Μειοψηφίες υψηλού επιπέδου εκλεγμένες με την απλή αναλογική.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 από τις μειοψηφίες που συμμετέχουν, παλιές, νεότερες και πολύ νέες, κατατέθηκαν σοβαρότατες ερωτήσεις που έβαλαν στο χάρτη μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα.
Ερωτήσεις για τη σύμβαση και τα... Διαβάστε περισσότερα...
22/09/2019 - 18:03
Τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση που βρίσκεται η γέφυρα, πλησίον του camping "Φαραί", στην οδό Ναυαρίνου, εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό "Καλαμάτα Μπροστά", Βασίλης Κανάκης, ο οποίος και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας (πολιτικός μηχανικός) θα πρέπει να αξιολογηθεί η ερώτησή του με σοβαρότητα από τη Δημοτική Αρχή.
Η... Διαβάστε περισσότερα...
21/09/2019 - 20:44
Δύσκολη η κατάσταση με τη λέξη ιλαρότητα. Σημαίνει ευθυμία και χαρά. Η πολλή χαρά, όμως, συνεπάγεται αρκετά συχνά την έλλειψη σοβαρότητας. Συνεπώς, έφθασε η λέξη σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι ισοδύναμη με την επιπολαιότητα, την αρνητική φαιδρότητα, τη χαζοχαρούμενη έκφραση. 
 
Στα νέα ελληνικά, εκτός από την ευδιαθεσία της ιλαρότητας, έφθασε... Διαβάστε περισσότερα...
21/09/2019 - 20:39
Αποσπασματικά έργα που στερούνται ενός συνολικού σχεδίου  
Ο σχεδιασμός ενός… γενικού μπούσουλα για το πώς πρέπει να αναπτυχτεί η Καλαμάτα και η ένταξη σ' αυτόν επιμέρους έργων ανέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των θεμάτων «Αποδοχή της απόφασης ένταξης της... Διαβάστε περισσότερα...
21/09/2019 - 16:32
Η αρχή είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες, όταν πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου  Θανάση Βασιλόπουλου, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων, με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Σώμα.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (1η συνάντηση) και τα... Διαβάστε περισσότερα...
21/09/2019 - 11:54
Εκτός από το… διαζύγιο στη συνεργασία της δημοτικής παράταξης "Καλαμάτα Ξεκινάμε" με το συνδυασμό της πλειοψηφίας, που κυριάρχησε επικοινωνιακά στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, υπήρξαν και μια σειρά από θέματα που τέθηκαν από δημοτικές παρατάξεις και χρήζουν παρουσίασης.
 
Οφέλη από 5G... Διαβάστε περισσότερα...
21/09/2019 - 11:23
Στα όσα αναφέρονται το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συνεργασία της παράταξής της με αυτή του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, μίλησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, επικεφαλής της “Πρωτεύουσας Δύναμης”.
Όπως τόνισε, έφτασε να διαβάζει μέχρι και για "πολιτική ύβρη". Επ... Διαβάστε περισσότερα...
21/09/2019 - 08:42
Άλλα συμφωνήθηκαν προεκλογικά, άλλα έγιναν μετεκλογικά… 
Αργά χθες το μεσημέρι η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Καλαμάτα Ξεκινάμε", Μαρία Οικονομάκου, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή, όπου εξηγεί τους λόγους της μη συνεργασίας της σε επίπεδο προσώπων και θέσεων με τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας.
Όπως... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες