Δήμοι Μεσσηνίας :: Καλαμάτα

17/11/2018 - 10:53
Αναδείχθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο ανάδοχος για το έργο: «Αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τοπικής Κοινότητας Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας (που επλήγησαν από τη θεομηνία της 07-09-2016)», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Πρόκειται για την εταιρεία «Ανταίος» που προσέφερε έκπτωση 58,55%.
Σύμφωνα με τη... Διαβάστε περισσότερα...
17/11/2018 - 10:42
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου, χθες Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, με στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων για τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων.
Ο Δήμαρχος έδωσε οδηγίες τόσο για τον ευπρεπισμό και το στολισμό του Δήμου όσο και για τις ενέργειες υποστήριξης των συνανθρώπων μας.
Πλήθος εκδηλώσεων... Διαβάστε περισσότερα...
17/11/2018 - 08:25
Σήμερα είναι η…ελαιοπαραγωγή, αύριο θα είναι κάποιο άλλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι ο προεκλογικός αγώνας μεταξύ των κ.κ. Τατούλη και Νίκα θα είναι σκληρός και τα… χτυπήματα θα είναι… πάνω και κάτω από τη μέση. Βέβαια, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρεται σε "πολιτισμένο" προεκλογικό αγώνα, αλλά,... Διαβάστε περισσότερα...
16/11/2018 - 19:56
Το "Πανελλήνιο" είναι ένας πολύ ωραίος χώρος για να γίνονται συζητήσεις και συναντήσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων που δε θα ήθελαν να βρεθούν στο φως της δημοσιότητας, για παράδειγμα σε ένα από τα πολλά καφέ της κεντρικής πλατείας. 
Στην παραλία μπορείς να συζητήσει και να συμφωνήσει κανείς με την ησυχία του… Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί... Διαβάστε περισσότερα...
16/11/2018 - 08:57
Μερική διακοπή της κυκλοφορίας έγινε από χθες στο τέλος της Ναυαρίνου ( στο ένα ρεύμα), από το ξενοδοχείο «Filoxenia» έως τη «Φωτεινή», λόγω εργασιών που απαιτούνται για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου.
Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία της ανατολικής λωρίδας της οδού Ναυαρίνου από το ξενοδοχείο «Filoxenia» έως την οδό Μάνης. Η κυκλοφορία θα... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 20:34
Το τελευταίο διάστημα μεγάλη κουβέντα γίνεται για το Πάρκο Σιδηροδρόμων (ΟΣΕ), τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και τα «έργα» που γίνονται. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας αυτού του Δ.Σ. έχουμε φέρει κατ’ επανάληψη ζητήματα που αφορούν στο Πάρκο (με ερωτήσεις-τοποθετήσεις) στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν σχέση με το φωτισμό, τις αθλητικές εγκαταστάσεις,... Διαβάστε περισσότερα...
15/11/2018 - 19:18
Η πρόσφατη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας επιβεβαίωσε την άποψη που έχουμε -όλα αυτά τα χρόνια- για την ανισομερή, άδικη και αντιπαραγωγική διαχείριση πόρων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, μιας Δημοτικής Αρχής που ολοκληρώνει τη θητεία της χωρίς όραμα και χωρίς σχέδιο για την πόλη.
Συγκεκριμένα, τα κύρια χαρακτηριστικά του... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2018 - 19:12
Την άνοιξη, μας υπενθυμίζει η Δημοτική Αρχή, έγιναν δενδροφυτεύσεις στην πλατεία Φραγκοπήγαδου. Είχαν φυτευθεί αρκετά πεύκα με σκοπό τη δημιουργία αλσυλλίου. Δυστυχώς, υπήρξε καταστροφή πολλών από αυτών, αφού «κάποιοι» προκάλεσαν σημαντικές ζημιές κόβοντας τις κορφές τους, με αποτέλεσμα να ξεραθούν.
Ο Δήμος επανέρχεται άμεσα με φυτεύσεις δένδρων... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2018 - 18:26
Πρώτη επίσημη παρουσίαση είχαμε χθες στα δημόσια πράγματα της Καλαμάτας από το συνδυασμό του Βασίλη Κοσμόπουλου. Ειδικότερα, εκδόθηκε δελτίο Τύπου στο οποίο σημειώνεται η κατ' αρχήν συμφωνία με το διεθνή διαγωνισμό για το αεροδρόμιο Καλαμάτας- στα πρότυπα του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης- αλλά σημειώνεται, επίσης, ότι μεγέθους έργα θα έπρεπε να έχουν... Διαβάστε περισσότερα...
14/11/2018 - 15:46
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το Σώμα προχώρησε σε έγκριση της μελέτης και της υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στην πρόσκληση της ΕΥΔ του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά στο έργο «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα». Το εν λόγω έργο έχει προϋπολογισμό 1.420.000,00 ευρώ με ΦΠΑ.
Η κυκλοφοριακή... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες