Δήμοι Μεσσηνίας :: Καλαμάτα

21/05/2019 - 21:53
Ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους πολίτες να προσέλθουν και να εξοφλήσουν – ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς αυτόν, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων σχετικού νόμου, ο οποίος εκδόθηκε πρόσφατα.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, ρυθμίζονται οι βεβαιωμένες οφειλές και αυτές που θα βεβαιωθούν έως και τις 16/07/2019. Ως εκ τούτου, οι πολίτες μπορούν να... Διαβάστε περισσότερα...
21/05/2019 - 19:50
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας τοποθετούνται για το σοβαρό αυτό ζήτημα 
Με αφορμή την κατάσταση του παλιού Οικονομικού Γυμνασίου απευθυνθήκαμε στους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας για να μας πουν τι σκοπεύουν να κάνουν με τα δεκάδες α-διατηρητέα που υπάρχουν στην πόλη.
Το ζήτημα είναι σοβαρό, αφού ανά πάσα... Διαβάστε περισσότερα...
21/05/2019 - 12:02
Το περασμένο Σάββατο ο υποψήφιος δήμαρχος, με τον συνδυασμό «Καλαμάτα μπροστά», Βασίλης Κοσμόπουλος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκε την ανθοκομική έκθεση. Στις σκέψεις του συνδυασμού είναι η αναβάθμιση της γιορτής των λουλουδιών και η αναβίωση των «Ανθεστηρίων», που έχουν αφήσει ιστορία στην πόλη.
Την Κυριακή το πρωί... Διαβάστε περισσότερα...
21/05/2019 - 11:15
Στο Πάρκο Σιδηροδρόμων πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση από το συνδυασμο «Καλαμάτα Τόπο Ζωής» 
Την κεντρική προεκλογική εκδήλωση πραγματοποίησε χθες βράδυ η «Καλαμάτα Τόπος Ζωής». Ο νεοσύστατος αυτοδιοικητικός συνδυασμός, που μας συστήθηκε με φρέσκιες ιδέες αλλά και πρόσωπα, μόλις λίγους μήνες πριν, επέλεξε «συμβολικά... Διαβάστε περισσότερα...
20/05/2019 - 15:57
Την Παρασκευή , ο υποψήφιος δήμαρχος, με τον συνδυασμό «Καλαμάτα μπροστά», Βασίλης Κοσμόπουλος, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, επισκέφθηκε επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή. Στις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες του αναφέρθηκαν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν... Διαβάστε περισσότερα...
19/05/2019 - 08:52
Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κλήση έχει πάρει ο στύλος φωτισμού, που βρίσκεται στην οδό Ναυαρίνου στο ύψος των γηπέδων του Beach Volley . Ας το δουν οι αρμόδιοι το συντομότερο γιατί μπορεί να σημειωθεί ατύχημα με διερχόμενο όχημα ή κάποιον πεζό. 
Κ. Γαζ.  
19/05/2019 - 09:00
Την ανάγκη για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή τους επισήμαναν οι κάτοικοι στα Καλύβια και το Πέταλο, συνοικίες της Καλαμάτας τις οποίες επισκέφθηκε την  Παρασκευή το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης, μαζί με στελέχη του συνδυασμού «Πρότυπος Δήμος».
Χθες το πρωί, ο  Β. Τζαμουράνης, με υποψήφιους συμβούλους του... Διαβάστε περισσότερα...
18/05/2019 - 17:58
Το καλοκαίρι φέτος μπορεί να έχει αργήσει να έρθει όχι όμως και τα κουνούπια που έχουν κάνει την εμφάνιση τους νωρίς νωρίς... Ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας είναι έντονα τα παράπονα πολιτών για “επιδρομή” κουνουπιών, πριν καν καλοκαιριάσει για τα καλά . Αναρωτιούνται δε, τι γίνεται με την καταπολέμηση τους. 
Κ. Γαζ. 
18/05/2019 - 11:27
Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι οι ελληνικές πόλεις σχεδιάστηκαν πολύ πριν την διέλευση του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να έχουν ένα δίκτυο δημοσίων χώρων που καταλαμβάνονται από υλικά και χρήσεις αφιλόξενες στον χρήστη της πόλης, κυρίως σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως τα Άτομα με Αναπηρία.
 
Η Καλαμάτα δεν αποτελεί εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα... Διαβάστε περισσότερα...
18/05/2019 - 11:09
Την Τετάρτη, 15 Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Κοσμόπουλος με υποψήφιους του συνδυασμού «Καλαμάτα μπροστά», επισκέφτηκαν τον Κορδία και συνομίλησαν με κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους και άκουσαν με ανακούφιση τις προτάσεις του για την ανάπτυξή της.
Ο ανύπαρκτος δημοτικός... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες