Δήμοι Μεσσηνίας :: Πύλου - Νέστορος

22/05/2018 - 18:31
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή ΚΟΡΩΝΗΣ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 23-5-2018 ημέρα Τετάρτη και  από ώρα 08.30 έως 15.00.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.... Διαβάστε περισσότερα...
20/05/2018 - 20:05
Πάνω από 350 αθλητές  όλων των κατηγοριών συμμετείχαν στο πρώτο Finikounda  Run που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Φοινικουντα.
Με ανακοίνωση του, ο Δήμος Πύλου- Νέστορος ευχαριστεί τους εθελοντές που βόηθησαν στη διοργάνωση.

19/05/2018 - 00:16
Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, με «πινγκ πονγκ» ευθυνών
 
 
Το παιχνίδι «σε τίνος τα χέρια θα μείνει η καυτή πατάτα» του ΧΑΔΑ εξελίσσεται από χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, στη δίκη που ξεκίνησε με κατηγορούμενους τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και το δήμαρχο Πύλου-... Διαβάστε περισσότερα...
18/05/2018 - 10:15
Εργασίες αποκατάστασης βλάβης υποβρύχιου καλωδίου οπτικών ινών στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Νήσων Σφακτηρία και Σαπιέντζα, από το ιταλικής σημαίας καλωδιακό πλοίο «Antonio Meucci», θα διενεργούνται, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Πύλου, έως τις 30 Μαΐου.
17/05/2018 - 18:33
Tο ΤΑΙΠΕΔ κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου, καθώς κανένα επενδυτικό σχήμα που συμμετείχε στην B΄ φάση του διαγωνισμού δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά.
Αντίθετα, προεπιλέγησαν τα επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β' φάση των διαγωνισμών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και... Διαβάστε περισσότερα...
15/05/2018 - 11:27
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων διοργανώνεται σε όλο τον κόσμο κάθε Μάϊο από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), καθώς και από το Ελληνικό Τμήμα του Συμβουλίου. Τα μουσεία-μέλη του ICOM και τα κρατικά μουσεία συμμετέχουν στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων οργανώνοντας εκδηλώσεις και δράσεις.
 
Στο πλαίσιο, λοιπόν, του φετινού εορτασμού της... Διαβάστε περισσότερα...
04/05/2018 - 08:23
Μπορεί το να ζητάμε συντήρηση στους επαρχιακούς δρόμους της Μεσσηνίας για τους αρμοδίους να φαίνεται ουτοπικό, αλλά καλό θα είναι τουλάχιστον να ασχοληθούν με τη σήμανσή τους.
Ειδικότερα, στο «Θάρρος» έφτασαν φωτογραφίες από τη διαδρομή Ακριτοχώρι- Υάμεια, όπου εύκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος ότι τα σήματα έχουν σβηστεί και πλέον έχουν διακοσμητικό... Διαβάστε περισσότερα...
04/05/2018 - 08:10
Η Δημοτική Κοινότητα Χώρας σύντομα θα αποκτήσει παράρτημα του ΕΚΑΒ, η δε συνάντηση εργασίας του δημάρχου Πύλου-Νέστορος με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά χθες το πρωί οριστικοποίησε αυτή την πρωτοβουλία.
Στόχος είναι και η Κορώνη να μπορεί υποστηρίξει θέματα που προκύπτουν με τη μετακομιδή των ασθενών, με ενέργειες που θα ανακοινωθούν άμεσα.
02/05/2018 - 08:29
Την επέτειο της Ναυμαχίας της Μεθώνης εόρτασε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Ως γνωστόν, στις 30 Απριλίου του 1830 ο ελληνικός στόλος με επικεφαλής το ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη πυρπόλησε τον τουρκικό στόλο στη Μεθώνη και μια πυριτιδαποθήκη από ξηρά.
Χθες το πρωί, λοιπόν, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαχόντων στη Ναυμαχία και στη συνέχεια έγιναν τα... Διαβάστε περισσότερα...
18/04/2018 - 19:15
Περίπου τριάντα μέρες απομένουν έως τις 15 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία οι Δήμοι της χώρας θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες.
Με αφορμή το γεγονός αυτό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, απέστειλε χθες νέα επιστολή προς τους δημάρχους... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες