Περιφέρειες

18/02/2018 - 02:04
Εδώ και μερικές ώρες ο Δήμος Καλαμάτας έχει κηρυχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του ζητήματος των σκουπιδιών.
Όπως είναι γνωστό εδώ και ημέρες υπάρχει ζήτημα με το σκουπιδότοπο της Μαραθόλακκας, έτσι ο Δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε να τεθεί η πόλη σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Το... Διαβάστε περισσότερα...
16/02/2018 - 19:08
Αναφερόμενη, χθες,  στη δημοσιοποίηση του προγραμματισμού των πτήσεων του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, δήλωσε:
«Είναι απόλυτη η ικανοποίησή μας γιατί πλέον αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της μεγάλης προσπάθειας και της σκληρής δουλειάς της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το 2011 ώστε το αεροδρόμιο... Διαβάστε περισσότερα...
16/02/2018 - 18:29
Ένα ζήτημα που αφορά άμεσα την περιοχή μας και ειδικότερα όσους ασχολούνται με την ελαιοκαλλιέργεια είναι αυτό της επέκτασης του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα σε όλη τη χώρα. Ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις και εκφράζονται φόβοι για αυτή την επέκταση.
Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη που κάλεσε τους... Διαβάστε περισσότερα...
16/02/2018 - 08:16
Μπορεί να απομένει ένας μήνας για την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου αλλά οι διοργανωτές δηλώνουν έτοιμοι .
Ένα φεστιβάλ- γιορτή, που όσο περνά ο καιρός όλο και πιο πολλοί φορείς το αγκαλιάζουν, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση από τους ανθρώπους... Διαβάστε περισσότερα...
15/02/2018 - 18:44
«Το έργο έχει εκτελεσθεί σύμφωνα με τη μελέτη»
 
Υπό επιτήρηση βρίσκεται το αντιδιαβρωτικό έργο στο Ακρογιάλι, σύμφωνα με την θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο σημείο τις προηγούμενες ημέρες από τη θαλασσοταραχή και αν απαιτηθεί θα γίνουν παρεμβάσεις.
Η θαλασσοταραχή... Διαβάστε περισσότερα...
15/02/2018 - 08:58
Προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  χθες  στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας” στο Διοικητήριο, με θέμα τον καθορισμό χώρων καταυλισμού σε περίπτωση σεισμού.  Συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλειφέρη, οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων της ΠΕΜ, Μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών και υπάλληλοι Πολιτικής Προστασίας των... Διαβάστε περισσότερα...
14/02/2018 - 10:19
Τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 10.677.000 ευρώ, θα αποδεχθεί στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, τα νέα έργα που εντάσσονται είναι προϋπολογισμού 1.567.000 ευρώ, ενώ χρηματοδοτούνται και συνεχιζόμενα.
Τα νέα έργα για τη... Διαβάστε περισσότερα...
13/02/2018 - 20:11
Την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής του Ακρογιαλίου προκαλούν οι ζημιές από την κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου. Για ακόμα μια φορά η θάλασσα «ανέβηκε» στο δρόμο και τα βότσαλα έφτασαν στις αυλές των σπιτιών. Τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας που κόστισαν αρκετά χρήματα, κράτησαν δύο χρόνια, αλλάζοντας το φυσικό τοπίο της περιοχής, αλλά και «... Διαβάστε περισσότερα...
10/02/2018 - 18:48
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα που ανήκουν στην πρώτη φάση αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Ειδικότερα, η εν λόγω φάση περιλαμβάνει το τμήμα Θουρία- νοσοκομείο, με τις παρεμβάσεις να είναι εκτεταμένες, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος.
Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και η δεύτερη φάση, που αφορά στο κομμάτι... Διαβάστε περισσότερα...
09/02/2018 - 14:07
Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να υπογραφεί το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ο δρόμος για τις υπογραφές άνοιξε μετά την πρόσφατη έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ - του συνδέσμου των... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες