Έρχονται αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Πρώτη Δημοσίευση: 09/11/2013 15:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/11/2013 15:06

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν καταργηθεί, σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας, 199 από τους 350 συνολικά φόρους υπέρ τρίτων που κρίνονται ως «μη ανταποδοτικοί». Ανάμεσά τους είναι φόροι που φέρνουν έσοδα 1 δισεκατομμύριο ευρώ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα αναπληρώσουν το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί; Προφανώς θα πληρώσουν οι δημότες, όπως εκτιμούν έμπειροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
Αποτελεί πάγιο αίτημα της τρόικας η κατάργηση εκατοντάδων φόρων, τελών και εισφορών που επιβάλλονται «υπέρ τρίτων» σε φορολογούμενους ή συναλλασσόμενους και αποδίδουν έσοδα άνω των 3 δισ. ευρώ ετησίως σε φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα στα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες την προεργασία, συγκεντρώνοντας στοιχεία από υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και άλλους φορείς, προκειμένου να εντοπιστούν οι «μη ανταποδοτικές χρεώσεις υπέρ τρίτων».
Η προθεσμία είναι το τέλος Δεκεμβρίου και δε φαίνεται να υπάρχει περίπτωση αναθεώρησης της απόφασης, που είναι ήδη δρομολογημένη.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις