Ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου ζώων στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 18/06/2013 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/06/2013 18:00
Στην ίδρυση και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων, τραυματισμένων και εγκαταλελειμμένων ζώων θα προβεί ο Δήμος Καλαμάτας με τη βοήθεια εθελοντριών, με τις οποίες και συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Το καταφύγιο θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού και θα λειτουργεί με τη βοήθεια εθελοντών, ενώ ο Δήμος θα εκτελέσει όλα τα έργα υποδομών και θα λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις. Το δε θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Φυσικά, η παραπάνω εξέλιξη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα θετική για την προστασία των αδέσποτων ζώων της πόλης. Ο χώρος που θα παραχωρηθεί είναι δέκα (10) στρεμμάτων και η διοίκησή του θα ασκείται από εθελοντές υπό την εποπτεία του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, ορίστηκε ήδη εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος, που είναι ο Γ. Καρβέλης.
Πάντως, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε χθες ότι ο ρόλος του Δήμου Καλαμάτας δε θα είναι απλά εποπτικός, αλλά θα ενισχύσει με κάθε μέσο την προσπάθεια των εθελοντών.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις