Αλέξης Χαρίτσης: Η Ν.Δ. προσπαθεί να γυρίσει το χρόνο πίσω…

Πρώτη Δημοσίευση: 30/10/2019 11:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/10/2019 11:53
«Η Ν.Δ. προσπαθεί να γυρίσει το ρολόι του χρόνου προς τα πίσω. Δεν πρέπει να την αφήσουμε» λέει στο tvxs.gr ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης. Υποστηρίζει πως ο κ. Μητσοτάκης «ξεχνάει» τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στο ότι παρέπεμψε στο 2021 την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση για μείωση των πλεονασμάτων.
«Είναι θλιβερή η απόσυρση του κυρίου Μητσοτάκη σε ρόλο κομπάρσου» λέει μιλώντας για το ρόλο του στα Βαλκάνια, ενώ σε σχέση με τα εργασιακά δηλώνει πως  «...η Ν.Δ. είναι εξαιρετικά απομονωμένη και αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη συζήτηση γύρω από το αντι-αναπτυξιακό της νομοσχέδιο».
Σε σχέση με το προσφυγικό υπογραμμίζει τη διγλωσσία της κυβέρνησης: «Στο εξωτερικό ο κύριος Μητσοτάκης επιχειρεί να οικειοποιηθεί το θετικό στίγμα που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω ζήτημα. Στο εσωτερικό, όμως, παραμένει συνεπής στις λαϊκιστικές και ξενοφοβικές της υποσχέσεις. Όρμπαν εσωτερικού!».
Υπογραμμίζει πως  δεν υπάρχει στις γραμμές του κόμματος  κανείς που να διαφωνεί στην ανάγκη διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ερώτημα πώς θα προσεγγίσουν τους νέους που φάνηκε να στηρίζουν στην πλειοψηφία τους τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, απαντά: «Με τους στίχους των τραγουδιών, με το συλλογικό βηματισμό τους στους δρόμους των πόλεων».
Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη ερώτηση υποστηρίζει τα εξής: "Νομίζω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ακούσουμε. Να ακούσουμε τη φωνή των νέων, των ανέργων, της νέας εργατικής βάρδιας, των επισφαλώς εργαζόμενων, των μεταναστών και των μεταναστριών που ψήφισαν για πρώτη φορά το 2019. Οι νέοι και οι νέες συμμετέχουν στην πολιτική. Όχι όμως με τον παραδοσιακό τρόπο. Με τους στίχους των τραγουδιών, με το συλλογικό βηματισμό τους στους δρόμους των πόλεων, με τη δυναμική των κοινωνικών κινημάτων που αντιπαρατίθενται στο σεξισμό, στην ακροδεξιά, στην ομοφοβία. Να ακούσουμε λοιπόν, και μετά να συζητήσουμε".Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις