Δήμος Τριφυλίας: Την Κυριακή εκλέγεται δήμαρχος

Πρώτη Δημοσίευση: 30/05/2019 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/05/2019 12:53
Μάχη δίχως αύριο είναι η εκλογική αναμέτρηση της β’ Κυριακής στην Τριφυλία. Την Κυριακή δεν εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκλέγεται μόνον δήμαρχος. Εκλέγεται ο δήμαρχος που θα επιλέξουν και εμπιστευθούν οι Τριφύλιοι δημότες. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι δύο «μονομάχοι» και τα επιτελεία τους, όπως επίσης γνωρίζουν ότι η β’ Κυριακή, ιδίως δε μετά και την εφαρμογή της απλής αναλογικής, είναι μια άλλη εκλογική αναμέτρηση. Αναμετρώνται οι προσωπικότητες των δύο υποψηφίων δημάρχων. Αναμετρώνται τα στοιχεία και χαρακτηριστικά του καθενός εξ αυτών. Η ικανότητα, η γνώση, η δυνατότητα, η βούληση, το όραμα, το σχέδιο, το πρόγραμμα, ο στόχος του καθενός εξ αυτών για την προοπτική του Δήμου.
Δεν είναι τόσο εύκολο να προεξοφλήσει κάποιος την εκλογική συμπεριφορά των δημοτών και το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ήδη στην Τριφυλία, από εκλογείς, ακούγονται εντελώς διαφορετικές και συγκρουόμενες απόψεις για το τι θα γίνει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Προφανώς και κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ή να προκαταλάβει τη στάση και εκλογική συμπεριφορά των χιλιάδων εκλογέων που την α’ Κυριακή επέλεξαν άλλους συνδυασμούς.
Ερωτηματικό μεγάλο για τη β’ Κυριακή είναι το ποσοστό της αποχής. Η συμμετοχή και, παράλληλα, η αποχή θα παίξει ρόλο και γι’ αυτό στα επιτελεία του Γιώργου Λεβεντάκη και του Παναγιώτη Κατσίβελα έχει σημάνει «συναγερμός» για κινητοποίηση ετεροδημοτών και μετακίνησή τους έως την κάλπη.
Από χθες, πάντως, ξεκίνησε και η «μάχη της πλατείας». Ο Γιώργος Λεβεντάκης μίλησε το βράδυ στην πλατεία Γαργαλιάνων, ενώ ο Παναγιώτης Κατσίβελας στην πλατεία Φιλιατρών. Σήμερα στις 9.00 μ.μ. ο Γιώργος Λεβεντάκης μιλάει στην πλατεία Κυπαρισσίας και ο Παναγιώτης Κατσίβελας στην πλατεία Γαργαλιάνων και αύριο «κλείνει» η προεκλογική εκστρατεία με ομιλία Λεβεντάκη στις 9.00 μ.μ. στην πλατεία Φιλιατρών και με ομιλία του Παναγιώτη Κατσίβελα, επίσης στις 9.00 μ.μ., στην πλατεία Κυπαρισσίας.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 



Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις