Ο Π. Θέμελης εντυπωσίασε μαθητές με την Αρχαία Μεσσήνη

Πρώτη Δημοσίευση: 02/07/2019 19:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/07/2019 19:02
Την περασμένη Παρασκευή ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής Αδελφότητας « Ο Παπαφλέσσας», Betty Dimitropoulos και το γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παναγιώτη Μπαζίγο, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Τμήμα του La Trobe University, όπου τους υποδέχτηκε ο αρχαιολόγος καθηγητής Dr. Chris Davens και η Μεσσήνια στην καταγωγή Dr. Stephie Nikoloudis. Εκεί είχαν ενδιαφέρουσες επιστημονικές συζητήσεις για τις ελληνικές και κυπριακές αρχαιότητες.
Επίσης επισκέφτηκαν το Tentral Center, στο οποίο υπάρχει συλλογή ελληνικών βάζων της Νότιας Ιταλίας και έγινε μια επιστημονική συζήτηση με τους ανασκαφείς της Αρχαίας Κορίνθου, Dr. Ian Mc Phee και Elizabeth Pemberton.
Η επόμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Alphington Grammar School, όπου ο κ. Θέμελης μίλησε στις τάξεις της κας Denicse Diakodimitriou, η οποία διδάσκει ελληνικά, για την Αρχαία Μεσσήνη, δείχνοντας και σχετικό βίντεο. Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν εκπληκτικό και οι εύστοχες ερωτήσεις για την Αρχαία Μεσσήνη αποκάλυπταν μια αγάπη για την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τάξεις αυτές, πέραν των ελληνοπαίδων τρίτης γενιάς, ήταν και παιδιά άλλων εθνοτήτων, καθώς και από την Κίνα.
Στο τέλος όλοι οι μαθητές περιστοίχισαν τον κ. Θέμελη για να τον χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Η δε συγκομιδή των καρπών αυτής της προσπάθειας ήταν δύο μαθητές να δηλώσουν ότι θέλουν να γίνουν αρχαιολόγοι, να σκάψουν στην Ελλάδα και όλοι να επισκεφτούν την Αρχαία Μεσσήνη.
Το ίδιο βράδυ η Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα «Ο Παπαφλέσσας» παρέθεσε δείπνο στο κατάμεστο RoofTop  του Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας στους κ.κ. Θέμελη, κ. Μπαζίγο, καθώς και στον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυαρίνο, Παρασκευά Σωτηρόπουλο, που κατέφτασε από την Αδελαΐδα.
Αξιοσημείωτο ήταν ότι στο δείπνο έγιναν δημιουργικές συζητήσεις για την Αρχαία Μεσσήνη, την Ελλάδα και για τους Ελληνικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους της Μελβούρνης, δεδομένου ότι παρευρέθησαν και πολλά μέλη από άλλους Ελληνικούς Συλλόγους.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις