5ο Νηπιαγωγείο: Αφού τα φίδια μπήκαν στο προαύλιο, φιλοτιμήθηκαν να κόψουν τα χορτάρια…

Πρώτη Δημοσίευση: 30/05/2019 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/05/2019 19:33
Στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Θουκυδίδου βρίσκεται το 5ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, ένα σχολείο με σοβαρά προβλήματα και κυρίαρχο την πυκνή βλάστηση, η οποία είχε «πνίξει» το χώρο από δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν μέχρι και φίδια! Μάλιστα, ένα πρόλαβαν οι γονείς να σκοτώσουν. Μετά, λοιπόν, την κατακραυγή και τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Facebook, συνεργείο του Δήμου χθες έφτασε στο σχολείο και έκανε αυτό που προφανώς θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και μήνες, πρόβλημα που, όπως μάθαμε, γνωρίζει, αφού δεκάδες φορές είχε ενημερωθεί.
Μιλώντας με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου μάς είπε ότι στο σχολείο υπάρχουν διάφορα προβλήματα, όπως στις τουαλέτες αρκετά πλακάκια είναι σπασμένα, το πάτωμα είναι σε κακή κατάσταση, αλλά το σημαντικότερο είναι αυτό του περιβάλλοντος χώρου.
Όπως εξήγησε, τα χορτάρια και τα καλάμια αποτελούν χρόνια πρόβλημα για το σχολείο, αφού μεγαλώνουν και εισέρχονται στο προαύλιο, με τη μοναδική παρέμβαση να γίνεται πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και μετά τέλος.
Ειδικότερα για φέτος, η πρόεδρος ανέφερε ότι πήγαν στο σχολείο συνεργεία μία μόλις φορά κι αυτό για να κουρέψουν τα χορτάρια, αλλά και τα βάτα που είχαν περικυκλώσει τα κάγκελα. Από τότε έως και χθες κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε ότι, ενώ πολλάκις ζητήθηκε από το Δήμο να κλαδευτούν τα δέντρα του προαυλίου, δεν το έκανε και έτσι το κλάδεμα το ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων.
Μάλιστα, μέλη του είχαν φτάσει και στο Δημαρχείο, αφού αγνοούσαν επιδεικτικά τα τηλεφωνήματά τους, με την απάντηση που είχαν λάβει από το Δήμο να είναι ότι «θα σας βάλουμε σε προτεραιότητα».
Το ευχάριστο μέσα σε όλη τη «ζούγκλα» είναι ότι, έστω και τώρα, έγινε καθαρισμός, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει πριν εμφανιστούν τα φίδια και τα βάτα στα κάγκελα.
Π.Μπ.
 
Υ.Γ.: Τα δύο οικόπεδα στα οποία φυτρώνουν τα χορτάρια είναι ιδιωτικά. Θα πρέπει, λοιπόν, ο Δήμος να πιέσει τους ιδιοκτήτες να προβούν σε καθαρισμό, και αν δεν καθαρίσουν, να το κάνει ο ίδιος, επιβάλλοντας τα σχετικά πρόστιμα (να σημειωθεί πως ανάμεσα στο οικόπεδο επί της Χρ. Σμύρνης και το σχολείο μεσολαβεί αδιάνοικτη οδός). Αυτό, άλλωστε, αναφέρει συχνά σε ανακοινώσεις του…Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις