Δήμοι Μεσσηνίας :: Οιχαλία

05/11/2019 - 19:30
«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στο Δήμο Καλαμάτας για μεταφορά προσφύγων στην περιοχή μας». Αυτή ήταν η απάντηση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου σε σχετική ερώτηση του "Θ", κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που γνωστοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα γίνει άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης.... Διαβάστε περισσότερα...
30/10/2019 - 09:15
Παρέλαση… μηνυμάτων αλλά και "εθνικής ομοψυχίας"
Για τους πολλούς οι προχθεσινές εκδηλώσεις στις πόλεις της Μεσσηνίας για τον εορτασμό της 28ηςΟκτωβρίου ήταν… μεγαλειώδεις. Για ορισμένους, όμως, ιδιαίτερα στην Καλαμάτα, εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις των επισήμων.
Εκτός από το βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, ο... Διαβάστε περισσότερα...
27/10/2019 - 19:42
Το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε από αγρότη, ενώ εκτελούσε εργασίες στο χωράφι του στην περιοχή της Οιχαλιας, πολεμικό βλήμα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις από ειδικούς που έφθασαν  στο σημείο, πρόκειται για βλήμα που είχε πέσει από αεροπλάνο κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το βλήμα παρελήφθη από κλιμάκιο του Στρατού, με σκοπό να το εξουδετερώσει.
... Διαβάστε περισσότερα...
23/10/2019 - 09:17
Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας σχετικά με τη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Α7 με την Αρχαία Μεσσήνη.
Όπως αναφέρει: «Σύμφωνα με τις εξελίξεις που αφορούν στη σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Α7 με το δρόμο Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη μέσω του κόμβου Αρφαρών, οδηγείται στην πλήρη αποξένωση και απαξίωση η περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και ιδίως του... Διαβάστε περισσότερα...
16/10/2019 - 17:43
Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούσαν στις ενέργειες του περιφερειάρχη κ. Νίκα, του αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνου για θέματα περιβάλλοντος κ. Τσουκαλά, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επιβολή προστίμων σχετικά με τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, η Δημοτική Αρχή Οιχαλίας... Διαβάστε περισσότερα...
09/10/2019 - 20:50
Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας, έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Χωριών Δήμου Οιχαλίας στην οποία αναφέροντας τα εξής:
Κύριε Πρόεδρε
Κυρία Δήμαρχε κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, στη συνέχεια του με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2019 αιτήματος μας το οποίο:
1.... Διαβάστε περισσότερα...
09/10/2019 - 19:17
Σε πνεύμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε  χθες συνάντηση γνωριμίας στο Δημαρχείο Μελιγαλά  μεταξύ της Δημάρχου Οιχαλίας κ.Γεωργακοπούλου, του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ.Γεωργανά, του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά κ.Μπουντακόπουλου και του υποδ/ντη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ.Κατσαφάδου.
Κατά τη συνάντηση... Διαβάστε περισσότερα...
18/09/2019 - 19:21
Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση με τα σκουπίδια στα χωριά του πρώην Δήμου Είρας, κοντά στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Υγειονομική βόμβα αποτελούν οι γειτονιές στα χωριά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του οικισμού Άγιος Σώστης. Εκεί, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έχουν βδομάδες να δουν απορριμματοφόρο, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να κατακλύζουν... Διαβάστε περισσότερα...
03/09/2019 - 08:45
Σε κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης έγινε χθες η τελετή παράδοσης όλων αρμοδιοτήτων από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εκπροσωπούμενη  από τον απερχόμενο δήμαρχο Αριστείδη Σταθόπουλο , στη νέα Δημοτική Αρχή, η οποία εκπροσωπείται από τη νεοεκλεγείσα δήμαρχο Παναγιώτα Γεωργακοπούλου.
Αμφότεροι αναγνώρισαν τις δυσκολίες που υπάρχουν στο Δήμο Οιχαλίας,... Διαβάστε περισσότερα...
20/08/2019 - 08:57
Ήταν η πρώτη ορκωμοσία δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου στη Μεσσηνία, για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, που ξεκινά την 1η Σεπτέμβρη 2019. Ο λόγος για την ορκωμοσία της νέας δημάρχου Οιχαλίας, Παναγιώτας Γεωργακοπούλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, στο Μελιγαλά, στο πολιτικό κέντρο “Μαρία Κάλλας”.
Δεν ήταν... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες