Ειδήσεις :: Πολιτική :: Εκλογές

25/09/2019 - 08:53
Με απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου διαπιστώθηκε ότι:
-Εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμά του συμβούλου Κοινότητας Αιθαίας του Δήμου Καλαμάτας ο Δικαίος Λεωνίδας του Κωνσταντίνου, επειδή μέχρι και την 21η Αυγούστου δεν είχε αποποιηθεί της εκλογής του και δεν έδωσε όρκο σε καμία από τις... Διαβάστε περισσότερα...
16/07/2019 - 19:18
Το Πρωτοδικείο Τρίπολης εξέδωσε σήμερα την απόφαση ανακήρυξης των επιτυχόντων περιφερειακών συμβούλων.

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο λοιπόν έχει ως εξής:

Π.Ε Μεσσηνίας:
"Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" εκλέγονται (6):
Αναστασόπουλος Ευστάθιος
Χρονάς Άγγελος
Σαρδέλης Αναστάσιος
Καπέλιος... Διαβάστε περισσότερα...
12/07/2019 - 18:59
Τέσσερις ενστάσεις κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας από ισάριθμους υποψήφιους συμβούλους στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και ήδη έχουν προωθηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις έχουν κατατεθεί για αποτελέσματα δημοτικών υποψηφίων σε Αριστομένη, Βαλύρα, Μεσσήνη και Δήμο Καλαμάτας.... Διαβάστε περισσότερα...
09/07/2019 - 18:47
Για όσους ξέρουν να διαβάζουν τους αριθμούς και δεν κάνουν αναλύσεις μόνο για νούμερα ή ως «νούμερα», έχει γίνει ήδη αντιληπτό το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής με την αυτοδυναμία της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια η Ν.Δ. με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε έναν ιστορικό άθλο, που δεν ξέρω εάν υπάρχει αντίστοιχο... Διαβάστε περισσότερα...
09/07/2019 - 08:02
Χωρίς εκπλήξεις κινήθηκε η κατανομή εδρών στη Μεσσηνία στις προχθεσινές εθνικές εκλογές. Όπως είχαμε προαναφέρει, το πιθανότερο σενάριο ήταν 4+1 υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και επιβεβαιώθηκε.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της σταυροδοσίας των υποψηφίων, ούτε και εδώ υπήρξαν εκπλήξεις, αφού το απόλυτα ελεγχόμενο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας από τον... Διαβάστε περισσότερα...
08/07/2019 - 20:43
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους πάνω από 4.000 ψηφοφόρους, που με την ψήφο τους τίμησαν εμένα και το ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής. Αυτές οι ψήφοι με γεμίζουν με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο πλευρό του λαού μας, κάτι το οποίο τόσο πολύ είναι αναγκαίο στις μέρες μας» δήλωσε η Ελένη Γερασιμίδου.
«Ως... Διαβάστε περισσότερα...
08/07/2019 - 19:17
Τη σύνθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Το Κυβερνητικό Σχήμα που έχει ως εξής:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

... Διαβάστε περισσότερα...
08/07/2019 - 16:07
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νενομισμένο όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο Ευαγγέλιο.
Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκομωσίας στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκε η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η... Διαβάστε περισσότερα...
08/07/2019 - 06:58
Η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου συγκέντρωσε στη Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών με το ΚΙΝΑΛ 5.387 ψήφους με καταμετρημένο το 99,56% και έτσι επιστρέφει ξανά στη Βουλή.
Να θυμίσουμε ότι η κ. Γιαννακοπούλου  το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ (πρώτη επιλαχούσα). Στις εκλογές του Οκτώβρη 2009 εξελέγη Βουλευτής Μεσσηνίας και... Διαβάστε περισσότερα...
07/07/2019 - 19:27
Το «Θάρρος» για μια ακόμα εκλογική διαδικασία μεταδίδει άμεσα τα αποτελέσματα με βάση αυτά που ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Δείτε πιο κάτω τι γίνεται με τα αποτελέσματα για όλη τη χώρα

... Διαβάστε περισσότερα...
07/07/2019 - 19:23
Από 38-42% αναμένεται να λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Αυτοδυναμία για τη ΝΔ που αναμένεται να λάβει από 155-167 έδρες - Από 26,5-30,5% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ - Τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ - Μάχη για να μπουν στη Βουλή δίνουν ΧΑ, «Μέρα 25» και «Ελληνική Λύση»
Οι κάλπες έκλεισαν. Οι πολίτες μίλησαν. Τα πρώτα exit polls επιβεβαιώνουν τις... Διαβάστε περισσότερα...
07/07/2019 - 13:41
Αρκετός είναι ο κόσμος που σπεύδει από το πρωί στα Εκλογικά Τμήματα της Καλαμάτας με τη ζέστη να αποτελεί βέβαια ανασταλτικό παράγοντα, έτσι κορύφωση προσέλευσης αναμένεται λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.
Στα Εκλογικά Τμήματα της Καλαμάτας δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, ενώ για ακόμα μια φορά στα περισσότερα από αυτά δεν έχουν προσέλθει μέλη των... Διαβάστε περισσότερα...
07/07/2019 - 09:28
Tο υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε αναλυτικό οδηγό για τους ψηφοφόρους. Την ίδια στιγμή, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δίνει με μια λίστα τα 15 πιο συνηθισμένα λάθη που οδηγούν στην ακύρωση του ψηφοδελτίου.
Τα λάθη που ακυρώνουν ένα ψηφοδέλτιο είναι τα εξής: Ο φάκελος είναι κενός ή περιέχει κάτι άλλο από ψηφοδέλτιο.
Το ψηφοδέλτιο δεν περιέχεται σε... Διαβάστε περισσότερα...
07/07/2019 - 08:28
Την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τι γραμμές οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης και βουλής θα έχουν ανοίξει, εκτός και είστε πολύ πρωϊνοί τύποι. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να γνωρίζουμε πώς έχει η εκλογική διαδικασία και διάφορες χρηστικές πληροφορίες, προκειμένου να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. 
 
Αλλαγές... Διαβάστε περισσότερα...
06/07/2019 - 17:35
Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο βγήκε η απόφαση για το ελληνικό χρέος που μας έδωσε έναν καθαρό διάδρομο για 15 χρόνια. Χάρη σε αυτή την επιτυχία, σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση με την κοινωνία για αντιπαραθετικά αναπτυξιακά σχέδια, κάτι που πριν από 4 χρόνια θα φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου.
Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι... Διαβάστε περισσότερα...
06/07/2019 - 13:07
Δεν είμαστε εμείς που «χτυπάμε» τον κ. Τσίπρα…
 
Τον Τσίπρα τον χτυπάνε αυτοί που κάποτε συνεργάστηκαν στενά μαζί του.
 
Τον Τσίπρα τον χτυπάει ο κ. Αλαβάνος, που τον ανέδειξε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τον Τσίπρα τον χτυπάει ο κ. Λαφαζάνης, που υπήρξε ο υπαρχηγός του στο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Τον Τσίπρα τον χτυπάει η κα... Διαβάστε περισσότερα...
06/07/2019 - 08:23
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή μίας ακόμα εκλογικής αναμέτρησης, μιας αναμέτρησης όπου ο Έλληνας πολίτης καλείται -και δικαιούται- να αποφασίσει το ποιος είναι ικανότερος να αναλάβει την ευθύνη της επόμενης μέρας αυτού του τόπου.
Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μία ακόμα κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, που -λόγω και της κατάστασης που... Διαβάστε περισσότερα...
05/07/2019 - 13:06
Στην ιστορία κάθε έθνους υπάρχουν οι στιγμές των μεγάλων αποφάσεων. Οι στιγμές που επιλέγεις ανάμεσα στην επένδυση στο μέλλον ή την επιστροφή στο παρελθόν. Οι Έλληνες έχουν βρεθεί αρκετές φορές μπροστά σε τέτοια διλήμματα.
Σήμερα είμαστε μπροστά σε μια τέτοια απόφαση. Οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να λάβουμε αυτή την απόφαση είναι οι... Διαβάστε περισσότερα...
05/07/2019 - 11:37
«Κλειδωμένες» θεωρούν τις 4 έδρες στη Μεσσηνία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς θεωρούν ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί πανελλαδικά, αλλά και στο νομό, ευνοούν την πλήρη επικράτηση της συντηρητικής παράταξης.  
Ο μόνος «αστερίσκος» στις προβλέψεις και στους σχεδιασμούς των στελεχών της Ν.Δ. έχει να κάνει με τη δυναμική του... Διαβάστε περισσότερα...
05/07/2019 - 08:40
Πριν ξεκινήσετε την Κυριακή από το σπίτι σας για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, τσεκάρετε πού ψηφίζετε. Τα εκλογικά τμήματα έχουν αλλάξει από τις εκλογές του προηγούμενου μήνα και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να δείτε αν έχει αλλάξει κάτι, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε. 
Όσοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, μπορούν να χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή... Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδες