Τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω


Πρώτη Δημοσίευση: 05/04/2019 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/04/2019 08:59
Αποφάσισα να γράψω αυτή την επιστολή με μεγάλη δυσκολία, αν και η πνευματική και ψυχολογική μου κατάσταση έπειτα από όσα είδα στον Ασπρόπυργο δεν είναι καλή, μιας και πήγα να παρακολουθήσω το παιχνίδι της Μαύρης Θύελλας με την τοπική ομάδα.
Και δεν αναφέρομαι στα επεισόδια, που αυτά ήταν αναμενόμενα, δυστυχώς, λόγω κρισιμότητας του αγώνα. Άλλωστε, ήταν μηδαμινά  μπροστά σε αυτά που έχω ζήσει, όπου απέναντί μας να βρίσκονται χιλιάδες λαού και εμείς να είμαστε μια χούφτα άνθρωποι. Αυτοί ούτε Ασπρόπυργοι δεν ήταν. Στα γκολ με το ζόρι πανηγύριζαν. Αφήστε που η στάση της Αστυνομίας ήταν γραφική έως αδιάφορη. Αυτά αν γίνονταν στην Καλαμάτα, θα είχαμε 30 συλλήψεις και θα είχε κατέβει η Αντιτρομοκρατική.
Ο Λεωνίδας ευχήθηκε στον Εφιάλτη να ζήσει για πάντα και φαίνεται η ευχή του έπιασε τόπο και ήρθε και στον Ασπρόπυργο. Ήταν ανάμεσά μας. Το κατάλαβα όταν μπήκε αυτή η λαοθάλασσα στο γήπεδο και τη στιγμή που έκανε προθέρμανση η ομάδα δε γύρισε ούτε ένας παίχτης, όχι απλά να μας χαιρετίσει, ούτε να μας κοιτάξει. Με χτύπησε αμέσως ηλεκτρικό ρεύμα. Στο παιχνίδι της δεκαετίας, σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι.
Επιτρέψτε μου η ταπεινότητά μου να καταλαβαίνει κάτι λίγα τόσα χρόνια στα γήπεδα. Και το κατάλαβαν και άλλοι. Λίγοι, αλλά το κατάλαβαν, κάτι δεν πάει καλά, λέμε. Τελικά, το καταλάβαμε καλά στο πρώτο τριαντάλεπτο του αγώνα. Ο Εφιάλτης είχε κάνει καλά τη δουλειά του. Όπως την είχε κάνει καλά και με την Ερμιονίδα στο 2-3, όπως παλαιότερα και στο Αιγάλεω. Ήταν εκεί και γέλαγε από μέσα του ο Εφιάλτης.
Αλλά κάτι του ξέφυγε και τον συζητάει όλη η Καλαμάτα, εκτέθηκε μόνος του. Θα μου πεις: σιγά, τη δουλειά του την έκανε.
Όσο για μια συνάντηση που έγινε, όπως μου είπαν, την Τρίτη, οι παίκτες με αντιπροσωπεία φιλάθλων, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά δεν έχει σημασία. Η Ιστορία έγραψε. Όπως έγραψε και για τον Εφιάλτη, έμεινε μόνος του με την καμπούρα του.

Κατσιμαγκλής Αθανάσιος
 
Υ.Γ. 41 απόδοση είχε το 5-0 έτσι έμαθα τουλάχιστον, περαστικά μας και καλά μυαλά μέχρι την επόμενη φορά, αν βάλουμε μυαλό.
Καλό Πάσχα σε όλους!
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου