Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά και τα ψέματα περισσότερα


Πρώτη Δημοσίευση: 14/10/2018 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/10/2018 17:57
Όπως αποδείχτηκε, ο ελληνικός λαός έκανε λάθος που έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ. Το απέδειξε η κυβερνητική του θητεία. Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά και τα ψέματα περισσότερα. Παραδειγματικά:
α) Τα capitals controls. Oι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες οδήγησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα capitals controls. Η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε στον γκρεμό και κόστισε εκατό (100) δισ. ευρώ (κατ’ άλλους και ευρωπαίους αξιωματούχους 200 δισ.). Αρκετοί μικροεπιχειρηματίες χρεοκόπησαν και πολλοί πολίτες συνεχίζουν να παραμιλάνε. Ως χώρα ακόμα δεν έχουμε συνέλθει.
β) Η τρόικα έγιναν θεσμοί. Δηλαδή, οι τρεις ελεγκτές έγιναν τέσσερις και ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε. Γιατί; Διότι η τρόικα ήταν κάτι διαβολικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ όταν προστέθηκε ένας επιπλέον ελεγκτής, όλα ήταν ωραία. Αριστερή σχιζοφρένεια;
γ) Οι πελατειακές σχέσεις. Ευτυχώς που υπάρχει η τρόικα και εμποδίζει τους αμέτρητους διορισμούς. Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να ξεπεράσει τους προηγούμενους σε πελατειακές σχέσεις. Φροντίζει για διορισμό συμβασιούχων, για διορισμό μετακλητών υπαλλήλων, για φωτογραφικές προκηρύξεις (μέχρι και η τρόικα επενέβη), για περιθωριοποίηση ικανών αλλά αντίθετων κομματικά στελεχών της διοίκησης. Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόν.
δ) Η χρεοκοπία των δημόσιων επιχειρήσεων. Ασφαλώς αυτό δεν είναι κατόρθωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί και μόνο να αναφερθεί η κατάρρευση της ΔΕΗ λόγω των δισ. ευρώ χρεών από το κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ «Δεν πληρώνω». Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι το Μετρό της Αθήνας είναι ελλειμματικό, ενώ θα έπρεπε να έχει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ;
ε) Ο διχασμός της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το κομμουνιστικό του παρελθόν. Έχει τη σύγκρουση στο αίμα του, ενώ η δημοκρατία θέλει συναίνεση. Δεν είναι μόνο το περίφημο «Ή εμείς ή οι άλλοι», αλλά αμέτρητες πρακτικές που διχάζουν αντί να ενώνουν. Και είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να σταθεί κοινωνία χωρίς συναίνεση και συνοχή.
στ) Η λήξη των μνημονίων. Όλο το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η «κατάργηση» των μνημονίων. Και ήθελε να το γιορτάσει, αντί να ζητήσει συγγνώμη για την τριετή παράτασή τους. Βέβαια, τα μνημόνια έληξαν και δεν καταργήθηκαν. Και βέβαια δεν έχουμε «κανονική» έξοδο από τα μνημόνια, όπως οι άλλες χώρες, γιατί θα συνεχίζεται η «αυξημένη εποπτεία». Διότι οι δανειστές μας δεν έχουν εμπιστοσύνη στο κομματικό-πολιτικό σύστημα, γιατί τους κοροϊδεύουμε. Αλλά μας πήρανε χαμπάρι.
Να το ξαναπούμε: το 2010 η Ελλάδα χρεοκόπησε και τα μνημόνια ήταν μια συμφωνία με τους δανειστές μας, ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αλλά η Ελλάδα δεν το εφάρμοσε. Τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε μόνοι μας και όχι να μας τα επιβάλλουν οι ξένοι. Αλλά η αριστερή προπαγάνδα δαιμονοποίησε τα μνημόνια. Επίσης, αν είχαμε μυαλό, θα έπρεπε να ζητήσουμε να παραμείνουμε στα μνημόνια, γιατί είχαμε εξασφαλίσει δάνεια με 1% περίπου, ενώ τώρα οι αγορές μας δανείζουν- αν μας δανείζουν- με 4-5%! Θα έχει μεγάλη πλάκα, αν αρχίσουμε να βρίζουμε τους ξένους, γιατί δεν θα μπορούμε να δανειστούμε!
ζ) Η ανικανότητα διαχείρισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού. Δεν είναι μόνο οι ιδεοληψίες και το μονοπώλιο αλληλεγγύης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και τα χρήματα που δίνουν οι Ευρωπαίοι, τους οποίους βρίζουμε (ελληνική σχιζοφρένεια). Και όλα σχεδόν τα χρήματα πηγαίνουν στις ΜΚΟ, τις περισσότερες από τις οποίες ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι βολεύονται οι ΜΚΟ, γι’ αυτό φέρνουν-εμπορεύονται τους δυστυχείς πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά βολεύονται και οι ημέτεροι με τις πελατειακές σχέσεις.
Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει νόμο που δίνει την ελληνική ιθαγένεια σχεδόν χωρίς προϋποθέσεις. Αν ένας αλλοδαπός είναι μόνο τρία χρόνια στην Ελλάδα, αποκτάει την ελληνική ιθαγένεια. Έτσι, γίνεται μια συνειδητή αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού και «αυριανών» ψηφοφόρων. Και αυτά τα τερτίπια γίνονται για τα ψηφαλάκια. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Γαία πυρί μιχθήτω, αρκεί να κερδίσουν κάποια ψηφαλάκια. Για τον ίδιο λόγο ψήφισε νόμο που δίνει το δικαίωμα ψήφου στους 17άρηδες, με την ελπίδα ότι θα τον ψηφίσουν. Να ελπίζουμε ότι οι 17άρηδες δε θα πέσουν στην παγίδα του κ. Τσίπρα;
η) Ψέματα-ψέματα-ψέματα. Ατελείωτα ψέματα. Και τα ψέματα τα παρουσιάζει σαν αλήθεια. Έτσι για την ιστορία: ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νομοθετήσει τη μείωση των συντάξεων, διατυμπανίζει ότι δε θα μειώσει τις συντάξεις. Κι όλα αυτά για τα ψηφαλάκια. Οι συντάξεις αν δεν κοπούν τώρα, θα κοπούν αργότερα. Κι όσο αργότερα, τόσο χειρότερα. Μας κοροϊδεύουν.
 
Κάθε Κυριακή με Θάρρος
Γράφει ο Παύλος Μάραντος*
 
 
*Ο Παύλος Μάραντος είναι Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης
[email protected]
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου