Αλλαγές στην αστυνόμευση της Μεσσηνίας


Πρώτη Δημοσίευση: 28/11/2015 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/11/2015 12:15
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως όταν άλλαζε η κυβέρνηση στη χώρα, θα επέρχονταν μεταβολές στο σύστημα της Παιδείας, της Υγείας, αλλά και της φορολογίας, προκειμένου να αφήσει το στίγμα της.
Τελευταία, βρήκαμε κι άλλο πεδίο δράσης, το χώρο της Αστυνομίας, ενώ μεταβολές έχουν γίνει, σε μικρότερη κλίμακα, σχεδόν σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας, όπως και στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Αν δε με απατά η μνήμη μου, είχαμε μέχρι πρότινος το σχέδιο Δένδια, που «καταργήθηκε» με την έλευση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο, ενώ μόλις την Τετάρτη παρουσιάστηκε η πρόταση για τη Μεσσηνία στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη, από το γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκη.
Δε θα συνεχίσω αναφέροντας τι προβλέπει η πρόταση, αλλά εκτιμώ ότι για μία ακόμη φορά, ενδεχομένως στο όνομα της οικονομικής κρίσης, επιχειρείται σύμπτυξη δυνάμεων, που υποτίθεται πως θα εξοικονομήσει ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, στο πλαίσιο μπλα μπλα…
Εκτιμώ, επίσης, ότι για μία ακόμη φορά οι αλλαγές είναι οριζόντιες, όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.
Δε γνωρίζω ποιος είναι ο σκοπός όμως αυτών των αλλαγών, όπως και το αν έχουν εκφράσει και οι αστυνομικοί τις απόψεις τους πριν από την κατάρτιση αυτής της πρότασης.
Κατά την άποψή μου και χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, θα έπρεπε να υπάρχει εξατομικευμένη πρόταση για κάθε περιοχή, που θα λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους. Το αν έχει αυξηθεί λίγο η εγκληματικότητα, ελάχιστα με ενδιαφέρει ως κριτήριο. Αν με το υφιστάμενο καθεστώς δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να νιώθει ήσυχος και ασφαλής, να μην πέφτει θύμα κλοπών και ληστειών, θεωρώ ότι η νέα πρόταση όχι μόνο δε θα λύσει τα προβλήματα, αλλά και θα τα αυξήσει.
Όλοι μας ξέρουμε, λίγο ή πολύ, το τι υφίστανται στην καθημερινότητά τους οι πολίτες της υπαίθρου, από μικροκλοπές σε εργαλεία, σιδερένια είδη και αντικείμενα έως και μεγαλύτερα περιστατικά. Όλοι μας, επίσης λίγο ή πολύ, γνωρίζουμε την αδυναμία της Αστυνομίας να είναι αποτελεσματική, κι αυτό όχι επειδή ευθύνονται οι αστυνομικοί, οι οποίοι παρεμπιπτόντως εκτελούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία το καθήκον τους παρά τις περικοπές που τους έχουν γίνει στους μισθούς.
Άρα, επιβάλλεται κάτι διαφορετικό κι αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις που έχουν ήδη εγερθεί…
[email protected]


του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτογραφία: 
Ετικέτες Στηλών: Προσθήκη νέου σχολίου