«Ηρεμεί» για λίγο ο καιρός και από την Τρίτη σφοδρές καταιγίδες- Η πρόγνωση για την Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 20/01/2019 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/01/2019 20:15
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 21/1/2019 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.                    
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ τις βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρωινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να πέσουν και κάποιες λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την εβδομάδα που έρχεται
Η εκτίμηση για την τάση του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα είναι δυσοίωνη. Πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε μέγεθος πλημμυρικών φαινομένων, ισχυρές χαλαζοπτώσεις, φουσκωμένοι χείμαρροι, κατολισθήσεις στα ορεινά. Φροντίζουμε όλοι να προετοιμαστούμε από τώρα.
Καθαρίζουμε τις υδρορροές μας, τα φρεάτια, δεν πετάμε σκουπίδια που μπορεί να παρασυρθούν και να βουλώσουν τα φρεάτια. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας την ώρα των έντονων φαινομένων, δεν περνάμε για κανένα λόγο φουσκωμένους χείμαρρους.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις