«Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής καταστρέφει τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης»

Πρώτη Δημοσίευση: 11/02/2013 00:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/02/2013 00:10

 

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν για άλλη μια φορά στα διατηρητέα κτήρια της Καλαμάτας, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ζήτησε στην παρέμβασή του από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει άμεσες και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα, τόσο με τα ίδια τα κτήρια όσο και με τους διερχόμενους πολίτες.

«Τα τελευταία χρόνια η περιουσία της πόλης έχει αφεθεί στην τύχη της και στη φθορά του χρόνου. Πρέπει, επιτέλους, να αλλάξει αυτή η κατάσταση», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παν. Νίκας σχολίασε ότι γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση όσον αφορά στα δημοτικά διατηρητέα κτήρια. Το μεν «Αχίλλειον» έχει μπει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα για ανακατασκευή, ενώ για το παλιό οικονομικό γυμνάσιο έχουν σταλεί δεκάδες έγγραφα να προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού σε κατεδάφιση των απομειναρίων.

Στον αντίποδα, για τα ιδιωτικά διατηρητέα, δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα από την πλευρά του Δήμου. «Αν το κράτος δε δώσει κίνητρα στους ιδιώτες, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει» σχολίασε.

Τέλος, αναφορικά με τα κρατικά κτήρια, το «Αλειφέρη» πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά ήδη έχει επιλεγεί πολιτικός μηχανικός που θα προχωρήσει άμεσα σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας.

 

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις