«Πριμ» σε άνεργες γυναίκες για να ανοίξουν επιχείρηση

Πρώτη Δημοσίευση: 29/01/2013 10:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/01/2013 10:05

 

Με ποσό από 22.000 έως 32.000 ευρώ μπορούν να επιδοτηθούν άνεργες ή απολυμένες γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 64 ετών, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

 

Πρόκειται για νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που στόχο έχει να στηρίξει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αφορά στις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Σημειώνουμε ότι επιδοτείται το 100% του προϋπολογισμού της κάθε πρότασης.

Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχει τίτλο «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» (στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων») και περιλαμβάνει δύο υποδράσεις. Προϋπόθεση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι οι γυναίκες να άνεργες ή απολυμένες ή να έχουν κλείσει την επιχείρησή τους ή να είναι αυτοαπασχολούμενες, με εισόδημα, όμως, κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα από την 1η μέχρι τις 29 Μαρτίου 2013.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο. Στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας ανέργων, απολυμένων και απειλούμενων από ανεργία γυναικών.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις