Ακριβά πλήρωσε νεαρός Γάλλος το μεθύσι του στη Φοινικούντα

Πρώτη Δημοσίευση: 08/10/2019 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/10/2019 12:15
Θα θυμάται για χρόνια τις διακοπές του στην Ελλάδα
 
Ακριβά πλήρωσε ένας νεαρός Γάλλος το μεθύσι του πριν από λίγες ημέρες στη Φοινικούντα, στην οποία είχε φτάσει με το σκάφος του για διακοπές. Έπειτα από επεισόδιο με λιμενικούς κατηγορήθηκε για απειλή βίας κατά υπαλλήλων από πρόσωπο που οπλοφορεί, απείθεια, απειλή διάπραξης εγκλημάτων, παράνομη οπλοφορία, κυβέρνηση πλοίου από άτομο που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και οπλοχρησία.
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας χθες τον αθώωσε για τις δύο τελευταίες κατηγορίες, ωστόσο τον έκρινε ένοχο για τις άλλες τέσσερις και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 
Στη Φοινικούντα
Η υπόθεση διαδραματίσθηκε τα μεσάνυχτα στις 26 Σεπτεμβρίου στη Φοινικούντα. Ο 30χρονος Γάλλος βρισκόταν στην περιοχή με το ιστιοφόρο του. Σύμφωνα με τους λιμενικούς, λίγο μετά τα μεσάνυχτα κάτοικοι τους ενημέρωσαν ότι ο 30χρονος Γάλλος φώναζε, έβριζε και πετούσε πράγματα από το σκάφος του, το οποίο είχε δεμένο ανατολικά του προβλήτα της Φοινικούντας.
Όταν έφτασαν οι λιμενικοί, το σκάφος είχε αποπλεύσει και σύμφωνα με τους λιμενικούς έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά στα άλλα αγκυροβολημένα σκάφη, με κίνδυνο να προκληθεί ναυτικό ατύχημα. Βέβαια, ο ίδιος ο 30χρονος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, ισχυρίσθηκε ότι απλώς απομακρύνθηκε 200 μέτρα από την προβλήτα χωρίς να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, έριξε άγκυρα και έπεσε για ύπνο.
 
Μεθυσμένος
Οι λιμενικοί τον κάλεσαν από το μεγάφωνο του περιπολικού να επιστρέψει στην προβλήτα και αφού δε γύρισε, επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικό σκάφος και πλησίασαν το ιστιοφόρο. Αφού δεν έπαιρναν απάντηση, ανέβηκαν στο ιστιοφόρο και κάλεσαν τον 30χρονο να βγει στο κατάστρωμα. Σύμφωνα με τους λιμενικούς, ο νεαρός Γάλλος άρχισε να τους βρίζει στα αγγλικά, κρατώντας ένα μαχαίρι με λεπίδα μήκους 12,3 εκατ.
Τελικά κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν, καθώς αντιστάθηκε. Σε έλεγχο που του έγινε όταν οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο, διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ.
Πάντως, ο ίδιος ο 30χρονος προσπάθησε να εξηγήσει πως κοιμόταν στο σκάφος κι όταν άκουσε φωνές στο κατάστρωμα τρόμαξε, γι’ αυτό και πήρε μαζί το μαχαίρι, ενώ λόγω της μέθης δε συνειδητοποίησε αμέσως ότι πρόκειται για λιμενικούς.
Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα θυμάται για χρόνια τις διακοπές του αυτές.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις