Ανοικτή ημερίδα με τίτλο: «Προοπτικές και προκλήσεις για το Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο»

Πρώτη Δημοσίευση: 30/03/2014 18:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/03/2014 18:29
Το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α., στην Αθήνα, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, στα πλαίσια της επίσκεψης του κυρίου DanFlynn, Εκτελεστικού Διευθυντή του Κέντρου Ελιάς  του φημισμένου UNIVERSITY OF CALIFORNIA– DAVIS των ΗΠΑ, διοργανώνει ανοικτή ημερίδα με θέμα «Προοπτικές και προκλήσεις για το Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο», την Τετάρτη, 2 Απριλίου, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.
 
Στην ανοικτή ημερίδα, ομιλητές θα είναι ο κ. Dan Flynn, Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς  του UNIVERSITY  OF  CALIFORNIA-DAVIS, ο Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς του Perrotis  College και Καθηγητής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και οι  Δρ. Προκόπιος Μαγιάτης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστήμιου  Αθηνών και η Δρ. Ελένη Μέλλιου, Ερευνήτρια του Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Όλες οι παρουσιάσεις θα αφορούν το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, πλαισιωμένες με την διεθνούς επιπέδου εμπειρία των ομιλητών. Η  παρουσίαση του κ. Dan Flynn θα έχει τίτλο « The UC Davis Olive Centre: Lessons Learned and the Keys to Success», του Δρ.  Γκέρτση «Νέες Μέθοδοι της  Παραγωγής Ελιάς: Μια ολιστική Προσέγγιση»  ενώ οι Δρ. Μαγιάτης και Μέλλιου θα αναφερθούν στα πλεονεκτήματα του  μεσσηνιακού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά με βάση τα υγειοπροστατευτικά του χαρακτηριστικά, με πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συγκριτικής μελέτης τους.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις